CP3 by Basketball Totaal

Wyba te sterk voor Rotterdam heren 2

Voor de eerste wedstrijd van 2017 kwam het 2e herenteam van Rotterdam Basketball op bezoek. In de eerste ontmoeting trok Wyba aan het langste eind maar een dip in de laatste drie wedstrijden van 2016 zorgden ervoor dat Wyba eerst wat aan het zelfvertrouwen moest werken.

Rotterdam is dan niet de ideale tegenstander om tegen te spelen. Het team heeft meerdere voormalig eredivisiespelers in de gelederen en een scorend vermogen wat moeilijk te stoppen is. Onze Wyba-heren waren echter na de kerstperiode klaar voor het tweede deel van het seizoen en Stan Bruijstens opende de score met bonus waarna Anas Alharran met een driepunter een kleine voorsprong op het bord stond. Vervolgens maakt Filipan van Rotterdam duidelijk waarom hij eredivisie heeft gespeeld en hij moet foutief gestopt worden als hij sterk naar de ring gaat.
Corstiaan wordt vervolgens op een fast-break gevonden en Wyba blijft hierdoor op voorsprong en een mooi vrij gespeelde driepunter van Anas Alharran zorgt voor een 11-4 voorsprong. Als Robert Bril daarna snel tegen 2 fouten aanloopt is zijn vervanger Aaron Dekker met een pick&roll actie direct effectief.
Scorend loop het perfect voor Wyba maar Filipan neemt Rotterdam op sleeptouw en met driepunters en vrije worpen zorgt hij ervoor dat Rotterdam de achterstand kan verkleinen. Scores van Crostiaan Kan zorgen er dan voor dat Wyba op voorsprong en een score van Remy Thonen 28-23 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart is Vincent Bremer belangrijk voor Wyba door 5 punten te scoren en het team aan te sturen. Stan Bruijstens die in de verdediging al veel energie brengt pakt dan een aanvallende rebound en pakt zo weer een score waarmee Wyba uit kan lopen tot 35-26. Rotterdam kan dan met snelle breaks wat terugdoen maar Robert Bril wordt inside gezocht en Wyba blijft gelijk opgaan.
Als Wyba de verdediging wat aanscherpt resulteert dat in een paar turnovers van Rotterdam waar Wyba dan met snelheid wat fast break scores van kan maken. Verdedigend heeft Wyba dan geen grip meer op de snelle guard van Rotterdam die te makkelijk direct door de verdediging kan driven en zo de achterstand kan verkleinen.
Aaron Dekker wordt daarna weer vrijgespeeld en kan scoren en als Wyba de laatste aanval een noodschot neemt is Aaron Dekker alert op de afvallende bal en kan met een buzzer-beater de ruststand op 49-44 bepalen.

De start van de tweede helft was voor de Rotterdamse center Stolk die met een paar inside acties de stand gelijk trok. Een snelle break van Rick Elemans zet Wyba weer voorsprong. Hard werken in de aanvallende rebound zorgt ervoor dat niet alleen Robert Bril maar ook Corstiaan Kan de rebound kunnen pakken en met scores de voorsprong kunnen vergroten. Filipan kan met snelle uitvallen wat terugdoen maar als Corstiaan Kan van afstand blijft scoren en het verdedigend bij Wyba door de zone verdediging goed staat kan Wyba uitlopen en kan het vierde kwart starten met een 69-60 voorsprong. Wyba blijft collectief goed verdedigen en als Rotterdam weer turnover maakt zorgt Stan Bruijstens ervoor dat de voorsprong vergroot wordt naar 75-62. Beide teams blijven hard werken in de verdediging en beide teams moeten fouten maken om scoren te voorkomen waardoor er veel vrije worpen worden genomen. Met nog 5 minuten te spelen bedraagt de vorosprong voor Wyba 79-67. Op het moment dat Rotterdam gaat aanzetten in de verdediging is het Robert Bril die met een afstandschot en een drive de voorsprong vergroot. Als Wyba dan tot tweemaal toe balverlies lijdt kan Rotterdam daar van profiteren en lopen ze door driepunters van Filipan in tot 83-72. Thijs van Beek kan dan met 2 drives de voorsprong vergroten en als de Rotterdamse afstandschoten niet meer vallen dan loopt Wyba breaks die door Stan Bruijstens worden afgemaakt. Een opstootje aan het einde van de wedstrijd zorgt nog voor wat onrust maar de laatste 2 minuten worden daarna rustig uitgespeeld en Wyba wint door een goede teamprestatie de eerste wedstrijd van 2017 van Rotterdam met 91-81.

Corstiaan Kan 28 punten, Stan Bruijstens 14 punten en Robert Bril 12 punten.

Kim Hermens was namens ibasketbal aanwezig en maakte de volgende samenvatting

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.