CP3 by Basketball Totaal

Wyba, Lokomotief en Scylla domineren de tweede divisies

Zoals u wellicht weet hebben we dit jaar wat extra aandacht voor een paar specifiek gekozen competities. Één daarvan is de tweede divisie voor dames senioren waar we op deze plek extra aandacht aan geven.

Poule A:
In het Noorden is Scylla de te kloppen ploeg. De Groningse formatie trad aan tegen Uitsmijters, en werd in de openingsfase bij de hand genomen door Susanne  Bergehenegouwen die onstopbaar was voor het dapper tegenspartelende Uitsmijters. Na 10-15 aan het begin van de tweede periode liep Scylla echter weg en bij rust was de wedstrijd beslist. In de slotfase kon Uitsmijters een klein beetje wat terugdoen door het laatste kwart te winnen (9-7) maar in de buurt van de zege kwam men niet meer.
BV Oaters speelde zich van de hatelijke 0 af door tegen Groene Uilen 2 de eerste zege te pakken, en Jolly Jumpers haalde in eigen huis de punten binnen tegen Exercitia: 50-35. Twente Buzzards had in eigen huis geen problemen met Red Stars (69-48) en Orca’s was ook soeverein bij BV Leeuwarden (41-58)

marloesss
Scylla houdt zo de leiding in deze liga, met Jolly Jumpers en Orca’s op 1 wedstrijd achterstand.

Poule B:
In het westen van het land is Lokomotief de te kloppen ploeg. Zij hadden het echter lang lastig tegen US dames 2 dat met slechts 47-57 de zege aan de Rijswijksen moest laten. Onze Gezellen zorgde voor een stuntje door Cangeroes 2 met 76-70 te verslaan. Een stunt die Utrecht Bulls niet gegeven was. De Utrechters verloren op eigen veld met 35-70 van Binnenland 2 dat zo de druk op Lokomotief hoog houdt. BS Leiden verloor van Challengers, en zag de bezoekers met een roze sheet en 47-59 winst vertrekken. Hoofddorp versloeg in eigen huis promovendus Zoebas, dat niet echt lekker in het spel wist te komen: 56-41 voor de ervaren Hoofddorpers. Akrides tenslotte maakte gehakt van SBU dat met 83-48 ten onder ging.

Loko blijft zo de lijst aanvoeren , een wedstrijd voor binnenland, en twee potjes voor Cangeroes 2. Tussen nummer 4 Akrides en nummer 8 US zit alleen verschil in doelsaldo en gespeeld aantal wedstrijd. Qua verliespunten staan deze ploegen gelijk. Voor Zoebas dit weekend de uitdaging om US dames 2 uit dat groepje achtervolgers van de topploegen te gooien.

Poule C:
In het zuiden tenslotte kristalliseert de stand van zaken zich redelijk uit: BV Wyba, ook de nummer 1 in de powerrankings is de sterkste in de competitie en lijkt op titelkoers.  Daar kon een gladde vloer in Bakel niets aan veranderen, maar toen er na drie kwarten gestaakt werd stond er een veelbetekenende 23-74 in het voordeel van de formatie van Pieter Kodde op het bord. Barons verloor in de topper van het weekend van Springfield. Indy van oord viel op met 22 punten voor de verliezers, die aan de andere kant Inge van Osch als scherprechter zagen met 18 punten.
Octopus rekende in eigen huis vooral in het laatste kwart scherp af met BC Vlissingen (75-45) en OBC zag een onhoudbare Eefje van Helvoort exploderen voor 38 punten en de winst tegen Trajanum (80-66). Waldric pakte in de tweede wedstrijd onder nieuwe coach Davor Micic gelijk een zege, en wees JRC terug met 39-53. BC Bumpers tenslotte is aan een sluipende opmarks bezig, en wist weer te winnen. Ditmaal versloeg de ploeg van Cleo Wright Almonte met 70-45.

In de stand voert Wyba de competitie aan, en heeft Springfield pas één nederlaag. Daarachter volgen Octopus, Bumpers en OBC die net als Barons, met een wedstrijd minder gespeeld, twee verlieswedstrijden hebben.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.