CP3 by Basketball Totaal

Wyba en Trajanum vanavond

Onze eerste divisiesite blijkt een enorm succes. Binnen enkele maanden ging de site al over de 400 likes op facebook, en onze eigen Kim Hermens rent en vliegt het hele Gelderse land door om deze buitengewoon boeiende competitie de aandacht te geven die ze verdient. Vanavond wordt er vanaf 20.00 uur weer gespeeld, en wel de derby tussen Wyba en Trajanum. Kim verzorgde zelf al een voorbeschouwing:

Zaterdag 7 november vindt er opnieuw een Gelderse derby plaats. Wyba uit Wijchen zal het opnemen tegen Trajanum Nijmegen in hun thuishaven de Arcus, thuishaven van ex-eredivisieploeg Matrixx Magixx.

Wyba, vijfde plaats
Afgelopen weekend nam het team uit Wijchen het op tegen Pluto uit Wageningen. In deze uitwedstrijd, waar Pluto favoriet was, heeft Wyba het voor elkaar gekregen die wedstrijd om te zetten in winst. Pluto leek na driekwart van de wedstrijd te winnen, voornamelijk door sterk spel van Stefan Petrutiu en Matthew van Tongeren. Toch was het Pluto niet gelukt om door te drukken. Ze konden niet tegen het Wijchens trio Corstiaan Kan (28 punten), Thijs van Beek (16 punten) en Robert Bril (12 punten) op en moesten zich neerleggen bij een 66-79 nederlaag. Hierdoor staat Wyba vijfde in de divisie met drie gewonnen uit vijf wedstrijden.

Trajanum, achtste plaats
Trajanum zal drie weken na rust weer een wedstrijd spelen. De Nijmeegse formatie staat achtste met twee gewonnen uit vijf wedstrijden. Echter, de laatste wedstrijd die Trajanum speelde werd met 75-77 gewonnen van BV Hoofddorp. Lange tijd keek Trajanum tegen een achterstand van 14 punten, maar wist het hoofd koel te houden en de wedstrijd met twee punten te winnen. Opvallend detailtje; lange tijd speelde ex-eredivisiespeler Olaf Janssen voor Wyba. Vanaf dit seizoen zal Janssen uitkomen voor Trajanum. Dat zal een leuk wederzien worden.
Ondanks een verschil op de ranglijst belooft ook deze wedstrijd weer een spannend/verrassende uitkomst te hebben!

(NB: de eerder geplande livestream van deze wedstrijd kan helaas geen doorgang vinden.)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.