CP3 by Basketball Totaal

Wright begint al op stoom te komen voor ZZ Leiden

Het programma is ideaal voor de nieuwste Leidse aanwinst, DeJuan Wright. Eerst Rotterdam zonder La’Shard Anderson, daarna Weert zonder Joost Padberg. Het is Wright inmiddels duidelijk wat er van hem wordt verwacht en hoe hij dat binnen de lijnen met zijn nieuwe ploegmaats vorm moet gaan geven. Met 15 punten en 6 rebounds leverde Wright een substantiële bijdrage aan de 81-51 zege op Maxxcom BS Weert.

De landskampioen heeft meer ‘positive vibes’ over aan de ruim uitgevallen zege. Joshua Duinker was terug met ‘ouderwetse’ cijfers. De Leidse uitblinker – enige tijd geplaagd door een rugblessure – was namens ZZ topscorer met 16 en toprebounder met 11.

Bij Maxxcom kon de terugkeer van Sjors Besseling worden gevierd. Besseling – die in het verleden bij Leiden speelde en nog steeds ‘larger than life’ de gevel van sponsor Zorg en Zekerheid siert – was in 28 minuten goed voor 5 punten en 3 rebounds. Geen daverende cijfers, maar Weert kwam er in de tweede helft dan ook totaal niet meer aan te pas.

Het eerste kwart werd nog afgesloten met een draaglijke 17-13, in het tweede kwart liep Leiden uit naar 42-30 bij rust. Weliswaar stond er in de openingsschermutselingen twee keer een gelijke stand op het bord, maar de eindafrekening was onverbiddelijk: 39 minuten en 23 seconden lang hield Leiden de wedstrijd in handen.

De cijfers lieten nog meer koeien van verschillen zien. Zo maakte Leiden 44 punten onder het bord en Weert slechts 18, maakte Leiden 19 punten uit tweede kansen en Weert 0 (nul), maakte Leiden 16 punten op de fastbreak en Weert 3 en maakten de Leidse spelers vanaf de bank 37 punten en die van Weert 17.

Bij 80-49 had Leiden de maximale voorsprong in de wedstrijd bereikt: 31 punten. De 30 punten die er bij het laatste fluitsignaal op het scorebord stonden, markeerde de grootste Leidse thuiszege van dit seizoen.

 

ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN – MAXXCOM BS WEERT  81-51  (17-13, 42-30, 61-42)

20140215 leid_weer 3118 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.