CP3 by Basketball Totaal

WK-selectie Team USA bekend gemaakt

2014 USA Basketball Men's National Team Photo

De Amerikaanse coach Mike Krzyzewski heeft zijn definitieve selectie voor het aankomende WK basketbal bekend gemaakt. Voor Gordon Hayward, Kyle Korver, Damian Lillard en Chandler Parsons is geen plek ingeruimd. De overige 12 spelers zullen wel Team USA gaan vertegenwoordigen op het WK in Spanje:

Na de afwezigheid van Kevin Durant, werd Rudy Gay aan de selectie toegevoegd. Hij mag als vervanger van Durant ook mee naar Spanje. De opvallendste naam in de selectie is die van Mason Plumlee. Hij is als reserve center opgenomen in de WK-selectie. Toch is dit opvallend, aangezien Plumlee niet altijd een vaste waarde was bij de Brooklyn Nets.

Maar volgens coach Krzyzewski past Plumlee beter in het systeem als men tegen Internationale tegenstanders speelt. Het spel op het WK in Spanje zal iets anders zijn zoals men in de NBA gewend is.

https://youtu.be/xc5j8-CGIfc

De selectie van Derrick Rose is ook opvallend. Niet vanwege zijn talent, maar vanwege diens huidige status. In de afgelopen 2 seizoenen heeft Rose nauwelijks NBA wedstrijden gespeeld, en kwade tongen beweren dan ook, dat diens uitverkiezing min of meer onterecht is. Bij Team USA is namelijk Tom Tibadeau assistent-coach, en doorgaans ook hoofdcoach van de Chicago Bulls. De uitverkiezing van Rose mag dan ook gezien worden als een cadeautje, en het moet ervoor zorgen dat Rose optimaal voorbereidt wordt voor het nieuwe NBA-seizoen.

https://youtu.be/O7mYgqY_Ybw

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.