CP3 by Basketball Totaal

WitRusland soeverein in poule B op Eurobasket Women 2015

belarusWit Rusland heeft voorlopig de touwtjes stevig in handen in poule B waar Italie -vorig jaar wonnen we nog van Italie!- twee keer de overwinning liet glippen en voorlopig met hoofdpijn toekijkt vanaf de laatste plaats. Een kort overzicht.

Groep B:
Griekenland – Italie 51-46
Italie kwam ondanks een mooie double double van de ervaren Kathrin Ress (13 punten 11 rebounds) met buikpijn van het veld. Na twee dagen staan ze zonder punten en in beide wedstrijden waren er de nodige kansen voor de Azurri om de wedstrijd te pakken.
Het begin van de wedstrijd was nog veelbelovend , maar een 2 op 13 in het tweede kwart deed die goede start teniet. Zo nam Griekenland na een 9-18 achterstand al voor rust het heft in handen: 25-22. In het derde kwart leek Italie de wedstrijd weer te draaien, maar een goed getimede timeout van de Grieken bracht de machine weer op gang en zo pakte Griekenland een terechte overwinning.

Topscorers:
Griekenland: Sotiriou 13 punten; Spanou 9 punten 10 rebounds;
Italie: Ress 13 punten 11 rebounds; Dotto 10 punten.

Wit Rusland – Polen 65-49
Wit Rusland liet een buitengewoon strakke defense zien in de 65-49 overwinning op Polen dat nog altijd op zoek is naar een eerste overwinning.
De overwinning van de WitRussen kreeg gestalte toen bij een stand van 25-22 Julie McBride voor Polen op weg leek naar een aansluitingstreffer maar center Leuchanka was net op tijd om de Poolse guard te laten twijfelen en missen. Polen had het sowieso moeite om de juiste richting te vinden, want met 27 procent op de fieldgoals wordt het lastig om wedstrijden te winnen. Wit Rusland lijkt een ploeg die het tegen iedereen op kan nemen, en Polen moet terug naar de tekentafel: de punten zijn te duur voor de Poolse formatie die met de huidige offensive slump waarschijnlijk maar moeilijk van de nul af zal komen.
Topscorers:
WitRusland: Snytsina 13; Liktarovih 10; Troina 9 punten 7 rebounds; Leuchanka 8 punten 15 rebounds 5 assists;
Polen: Zurowska 13 punten 5 rebounds; Krezel 10 punten 6 rebound;

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.