CP3 by Basketball Totaal

Wit Rusland verslaat Italie in overtime

itabelaWit Rusland pakte in de eerste overtime van het toernooi een mooie 76-85 overwinning op Italie. Na veertig enerverende minuten stond het 73-73.

In de verlenging had de Italiaanse guard Giorgina Sottana de stand nog op 75-73 in Italiaans voordeel gebracht, maar met veel vertoon van macht scoorde WitRusland 12 van de laatste 13 punten van overtime om een uiteindelijk ruim ogende overwinning te pakken.

Beide ploegen hielden elkaar voor rust aardig in evenwicht met niet minder dan 12 lead changes en 14 keer een gelijke stand in de reguliere speeltijd. Dat beide ploegen zo dicht bij elkaar lagen was met een reboundstand van 34-55 in het voordeel van de Belarussen niet evident. Toch kwamen de Azzuri in het slotkwart knap terug. Wit Rusland begon aan de laatste periode met een 65-60 voorsprong, maar met name Sottana en de scherp schietende Masciadri (15 punten) trokken Italie terug in de wedstrijd. In overtime was de koek zoals gezegd echter op.

Topscorers:
Italie: Giorgia Sottana 19 punten; Rafaella Masciadri 15 punten; Ress 11 punten 8 rebounds
Wit Rusland : Yelena Leuchanka 25 punten 14 rebounds ; Kataryna Snytsina 14 punten 10 rebounds; Tatiana Liktarovic 12 punten 8 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.