CP3 by Basketball Totaal

Wit Rusland struikelt verrassend over Tsjechie

 

leuchankaOp de eerste dag van de tweede ronde op het EK was er gelijk sensatie te melden toen Tsjechie met een buzzerbeater het tot dan toe ongeslagen Wit Rusland met buikpijn de kleedkamers instuurde.

Groep E:
Turkije won redelijk ruim van Montenegro (61-41) waarbij vooral het 22-7 derde kwart opviel. De 100 toeschouwers zagen hoe Montenegro 3 op 18 ging van achter de arc. Lara Sanders deed goede dingen voor Turkije met 15 punten en 6 rebounds. Het zei veel dat Jelena Skerovic voor de verliezers opviel met 5 punten 4 rebounds en 4 assists.

Tsjechie won met de imponerende Katerina Elhotova in de laatste seconde van Wit Rusland (73-70) waar Yelena Leuchanka haar eigen dominant self was met 19 punten en 12 rebounds. Elhotova had 25 punten voor de winnaars die bijna 50 procent (.484) van hun schoten succesvol zagen landen. De gamewinner was van forward Hanusova voor de Tsjechen>

Griekenland slaagde erin om Frankrijk, tot nu toe het makkelijkst scorende team wat in te tomen, maar kwam in de ‘schaak’wedstrijd uiteindelijk niet verder dan 42 punten en dan wordt het lastig te winnen. Frankrijk maakte er 51 en won daarmee. Celline Dumerc had 10 punten 5 rebounds en 5 assists voor de Fransen terwijl bij Griekenland buiten Zoi Dimitrakou (16 punten) de scorende speelsters 7 op 37 schoten.

Vandaag volgende de wedstrijden in groep F:
Om 15.30 uur Slowakije- Servie, om 18.00 uur Lithouwen tegen Rusland en als slotstuk de kraker tussen Kroatie en Spanje.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.