CP3 by Basketball Totaal

Winst voor Schaftenaar, verlies voor Van Wijk

Oviedo met Kevin van Wijk verloor op de laatste speeldag in de Adecco Oro de uitwedstrijd tegen Cocinas.com met 98-82. Roeland Schaftenaar deed het beter met zijn team Breogan, door de laatste thuiswedstrijd met 81-75 te winnen van Clínicas Rincón. Breogan eindigde als vierde in de Adecco Oro en debutant Oviedo pakte de zesde plaats in de reguliere competitie.

In de play-offs is Oviedo nu gekoppeld aan de nummer vijf Leyma Natura Basquet Coruna, terwijl Breogan het opneemt tegen de nummer zeven van de ranglijst, CB Peñas Huesca.

Ondanks een weer goed spelende Kevin van Wijk kon Oviedo het niet bolwerken tegen een zeer fanatiek spelend Cocinas.com. Na een gelijkopgaand eerste kwart (22-21) begon Cocinas.com het tweede kwart met een 10-0 run waarop Oviedo geen antwoord had. De rust werd bereikt met een 58-36 stand. Direct na de pauze kwam Oviedo onder leiding van Kevin van Wijk nog wel terug tot op zeven punten maar Cocinas.com reageerde direct en kwam de rest van de wedstrijd niet meer in de problemen: 98-82.

Kevin van Wijk speelde ruim 25 minuten mee, na zijn scheenblessure, die hem twee weken aan de kant hield . Hij was goed voor 17 punten, 8 rebounds en 2 steals.

Het Andalusische Clínicas Rincón startte verrassend sterk en nam brutaal de leiding na het eerste kwart: 18-22. Geleidelijk nam Breogan het initiatief over en Schaftenaar en zijn teamgenoten gingen met een 46-40 voorsprong de rust in. Na de rust ging Breogan onverdroten door en bouwde de voorsprong uit naar zestien punten. Coach Lisardo gaf nu zijn bankspelers speeltijd, maar Clínicas Rincón kwam door een 0-12 run in één keer weer terug in de wedstrijd. Na een time out herstelde Breogan de orde en won uiteindelijk met 81-75.

Roeland Schaftenaar kwam 17 minuten in actie en was goed voor 8 punten, 3 rebounds, 5 assists, 2 steals en 1 block.

Playoffs Adecco Oro – kwartfinale:

A)     2º Quesos Cerrato vs 9º Clínicas Rincón

B)      3º Ford Burgos vs 8º Cocinas.com

——————————————————————

C)      4º Ribeira Sacra Breogán vs 7º CB Peñas Huesca

D)     5º Leyma Natura vs 6º Unión Financiera Oviedo

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.