CP3 by Basketball Totaal

Winst voor BSW

In alweer de vierde oefenwedstrijd dit seizoen speelde Maxxcom BSW, na een aantal buitenlandse clubs, nu tegen een club uit de Nederlandse Eerste Divisie. In het Brabantse Veghel speelde het tegen Attacus. De Weertenaren waren oppermachtig en wonnen met 46-86.


Deze wedstrijd bood de talenten van BSW de mogelijkheid zichzelf te bewijzen. Zij maakten veel minuten en lieten een goede indruk achter. Mathijs Monnikhof gaf bijvoorbeeld zeven assists.

Met 12-18 na het eerste kwart hield Attacus het nog aardig bij, maar het kwaliteitsverschil drukte zich uit in het tweede kwart. Weert zette veel druk en verdedigde ijzersterk. Beide teams zochten de kleedkamer op met een 25-44 ruststand. Kenneth van Kempen, die in de vorige wedstrijden ook uitstekend presteerde, was ook vandaag op niveau. Hij scoorde maar liefst 27 punten.

De tweede helft van de wedstrijd was min of meer gelijk aan de eerste. Weert hield de hoge druk aan en maakte veel steals. Met een snelle opbouw was het team regelmatig succesvol bij de basket van de tegenstander. De laatste twee kwartstanden waren eveneens in het voordeel van BSW. De vorige wedstrijden zat de ploeg van Niels Vorenhout er in het vierde kwart doorheen. Vanavond sloot het echter af met 10-24 in het laatste kwart.

Naast Kenneth van Kempen scoorden ook de andere vaste krachten van BSW ‘double digit’. Roel Aarts, opnieuw sterk, scoorde 13 punten. Joost Padberg scoorde er 14, Jeremy Ormskerk 11 en Akeel Eduardo 10. Ormskerk was daarnaast goed voor zeven assists.

Volgende week zaterdag 20 september, 19:30 uur speelt Maxxcom BSW de volgende oefenwedstrijd. Het Duitse Citybasket Recklinghausen is aldaar, in de Vestische Arena Alfons Schütt, de tegenstander. Een dag later staat de jaarlijkse open dag op het programma, met dit jaar een verrassende insteek. Iedereen is natuurlijk welkom!
Voor meer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.