CP3 by Basketball Totaal

Winst levert Donar derde plaats op

Landskampioen Donar heeft de laatste thuiswedstrijd vanavond gewonnen van ZZ Leiden. In een boeiende wedstrijd won de thuisploeg met 70-65 van de nummer 2 op de ranglijst. Door de overwinning is Donar definitief derde geworden en speelt het in de kwartfinale tegen rivaal Aris uit Leeuwarden.

Een prachtige serie natuurlijk voor de fans uit het hoge Noorden. En dat zal geen eenvoudige opgave worden voor Donar, want er werd eerder al verloren in Leeuwarden.

Voor ZZ Leiden heeft de nederlaag geen gevolgen, maar is het wel veroordeeld aan een halve finale aan wellicht hetzelfde Donar. Uiteraard moet Aris dan eerst verslagen worden en dat zal zeker geen eenvoudige opgave gaan worden. ZZ Leiden had liever zelf tegen (eventueel) Zwolle gespeeld, want daar werd viermaal van gewonnen dit seizoen.

En dat het basketball leeft in Groningen, dat werd vanavond nog maar even bevestigd. Ruim 4300 toeschouwers zaten in MartiniPlaza en dat was een record in de vaderlandse geschiedenis voor Donar. Nog nooit waren er zoveel toeschouwers aanwezig tijdens een reguliere competitiewedstrijd.

En de toeschouwers kregen een zeer matige eerste helft te zien, want na twintig minuten basketball stond er slechts 29-21 op het scorebord. Het eerste kwart eindigde in een 10-12 voorsprong voor ZZ Leiden, maar de tweede periode was een nachtmerrie voor Leiden en coach Casteels.

10-12 werd 27-14 (17-2 run) en de bezoekers kregen er geen bal in. Schutter Creek stond bij rust op nul punten. En zonder de twee Amerikanen Cormier en Felder was Leiden vleugellam. Ook van der List kreeg er geen bal in en stond ook op nul punten.

Maar Creek revancheerde zich in de tweede helft en schoot een driepunter binnen en Leiden kreeg langzaam weer aansluiting. Toen ook Van der List zijn eerste score op het bord bracht stond het 35-34 en was het weer een wedstrijd.

De wedstrijd leek te kantelen en bij het ingang van de vierde periode stonden de bezoekers op voorsprong 47-48. Toen Lance Jeter na een halve minuut in de vierde periode zijn vierde persoonlijke fout kreeg, werd MartiniPlaza stil en leek Leiden de wedstrijd te gaan beslissen.

Maar Donar en met name Jeter beginnen een echte vechtersmachine te gaan worden, die niemand kan uitvlakken en afschrijven. En het werd een prachtige vierde periode waarin alles zat. Als dit een halve finale mocht worden, tussen de twee teams, dan is het basketball de grote winnaar. Beide teams vochten tot het eind en beide teams hadden kunnen winnen.

Donar was koelbloedig vanaf de vrije worplijn en met een klinkende zes uit zes werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen door de thuisploeg.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.