CP3 by Basketball Totaal

Winst en Verlies Oranje Mannen 3×3

De Nederlandse 3×3 basketballers zijn het wereldkampioenschap in China begonnen met winst en verlies. De als vijfde geplaatste Orange Lions openden het toernooi in Guangzhou vandaag met een nederlaag tegen de Amerikanen (15-11), gevolgd door een zege op China (19-16). Donderdag 13 oktober gaat het WK voor het Nederlandse kwartet verder met duels tegen Turkije en Japan, de andere twee tegenstanders in groep D. Om de kwartfinales te halen moet Oranje bij de eerste twee eindigen.

Op de eerste speeldag van het WK 3×3 stonden voor de Nederlandse mannen twee wedstrijden op het programma. De eerste opponent was Team USA, een van de grote favorieten voor het goud, de tweede tegenstander was het gastland China. Na afloop van de dag maakte bondscoach Brian Benjamin met één zege en één nederlaag de balans op.

Benjamin: “De Amerikanen kwamen pumped up het veld op, terwijl wij te nerveus waren. In een mum van tijd stonden we al met 5-0 achter. Daardoor liepen we de hele wedstrijd achter de feiten aan. Toen we wel de focus kregen, liep het beter, maar we konden niet meer terugkomen. We hadden wel kansen, maar USA is ook gewoon een erg goede ploeg.”

Door dit verlies was de volgende wedstrijd tegen gastland China direct cruciaal. De confrontatie met de Aziaten moest gewonnen worden, om nog een goed perspectief te houden op de kwartfinales. Dat hadden de Nederlandse mannen volgens hun coach goed begrepen. Benjamin: “Tegen China was het net andersom. Toen waren wel vanaf het begin scherp en liepen wij weg naar acht punten. Halverwege de wedstrijd sloop er nonchalance in de ploeg en raakten we in foutenlast. De Chinezen schoten er een paar tweepunters in en daardoor werd het even nog spannend, maar uiteindelijk waren we inside te sterk.”

Al met is Benjamin met het resultaat vooralsnog tevreden. “We hebben het nog helemaal in eigen hand. Donderdag moeten we wel de twee wedstrijden tegen Japan en Turkije winnen. Doe we dat, dan plaatsen we ons voor de kwartfinale.”

De Nederlandse 3×3 mannen spelen donderdag 13 oktober om 8.40 uur Nederlandse tijd tegen Turkije en om 10.30 uur tegen Japan.

De dunk van Bas Rozendaal, ookwel ‘The Mountain’ genoemd in het 3×3 circuit, werd door FIBA verkozen tot ‘Play of the Day’. Bekijk de dunk hieronder.

De Nederlandse Vrouwen hadden de eerste dag rust. Die gebruikten ze om te oefenen tegen het Franse nationale team. Morgen (woensdag 12 oktober) openen de Orange Angels hun WK om 13.10 uur Nederlandse tijd tegen Oekraïne en om 15.00 uur spelen ze tegen Indonesië.

Jacobine Klerx deed vandaag namens Nederland mee aan de voorronde van de Skills Challenge, maar wist zich helaas niet te plaatsen voor de finales van dat onderdeel. Tussen de bedrijven door hadden de Angels ook nog tijd om op de tribune als cheerleaders bij de duels van de mannen te fungeren.

Klik hier om naar de uitslagen en het toernooischema te gaan.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.