CP3 by Basketball Totaal

Willeke Bruins aanwinst Lintex Binnenland

De selectie van Lintex-Binnenland zal worden versterkt met Willeke Bruins. De speelster komt over van het in de promotiedivisie spelende Green Eagles uit Maassluis.

Willeke Bruins begon op 7-jarige leeftijd met basketballen bij Green Eagles en speelde tussen haar 15e en 20e met een dubbele licentie ook in de jeugd bij Lokomotief uit Rijswijk. Daar speelde ze onder andere samen met Zera Butter en werd enkele malen Nederlands Kampioen bij de jeugd. In de promotiedivisie bij Green Eagles liet Willeke Bruins afgelopen jaren week in week uit zien tot de topspeelsters in die competitie te behoren. De 174 cm grootte forward is een goede schutter maar heeft ook veel dreiging richting de basket.

Voor Willeke Bruins is met name de uitdaging een belangrijke reden om de overstap naar Lintex-Rotterdam te maken: “na jarenlang met veel plezier gespeeld te hebben bij Green Eagles is de keuze om hier weg te gaan niet makkelijk. Toch vind ik het erg leuk om de uitdaging komend seizoen in de eredivisie aan te gaan. Ik ben benieuwd naar wat ik op dit niveau kan bereiken. Ik heb er erg veel zin in en ben toe aan deze volgende stap”.

Coach Joost van Rangelrooy ziet veel mogelijkheden voor de speelster uit Maassluis: “Ik ken Willeke van lang geleden uit het selectieteam van Rayon West. Ze was ook al jaren in beeld, maar nu is het er gelukkig toch van gekomen. Ze heeft een paar keer meegetraind en heeft mij daarin absoluut overtuigd van haar kwaliteiten. Ze is een linkshandige schutter, maar kan ook goed driven. Het zal in het begin wel even wennen zijn, maar ik verwacht dat ze het niveau snel oppakt.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.