CP3 by Basketball Totaal

Wildcats heren winnen derby van Wyba

De derby tegen Wildcats uit Nijmegen stond dit keer op het progamma. De eerste wedstrijd eindigde in een krappe overwinning voor Wyba dus waren de gasten uit Nijmegen gebrand op revanche.

In het eerste periode wordt met een full court press Wildcats onder druk gezet. Corstiaan Kan weet met zijn lengte enkele belangrijke aanvallende rebounds te pakken en is in deze periode belangrijk voor Wyba. Over en weer wordt er gescoord zodat de score na de eerste periode iets in het voordeel is van Wyba: 18-16.

De tweede periode geeft nagenoeg een zelfde spelbeeld. Wyba neemt steeds een kleine voorsprong maar kan niet echt weglopen van de gasten uit Nijmegen. Onder aanvoering van Nick Domhof (ex Magixx) blijft Wildcats in de wedstrijd. Steeds komt Wildcats langszij. Ruststand van de eerste helft is 32-29 voor de thuisspelende ploeg.

In de derde periode wordt het spel van weerskanten wat slordiger. Foute passes en onnodig balverlies aan wijchense zijde zorgen ervoor dat met een 50-50 tussenstand de 4e periode wordt begonnen.

De laatste periode golft het spel op en neer. Tot één minuut voor het einde heeft Wilccats een voorsprong van 4 punten. Via een benutte vrije worp van Jeffrey van Huenen en een 3-punter van Leon Janssen komt Wyba op gelijke hoogte. Door een score met bonus aan Nijmeegse wordt er met nog 7 seconden te spelen een time-out genomen door coach Klomp. Helaas wordt het laatste schot gemist door Wyba en gaat de wedstrijd verloren gaat met 75-78.

Scores: Olaf Janssen 15 punten Corstiaan Kan 17 punten

 

Bron: http://www.wyba.nl

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.