CP3 by Basketball Totaal

Wie tapt hier voor wie?

Wie en Wie
1993 … een jaar waarin een speler nog bloot (op een te krap handdoekje na) het veld op kon rennen, en aan zijn coach (met afgeknipte stropdas & voor een lopende TV-camera) een welverdiend overwinningsbiertje kon geven.

Weet u wie de coach is? En, wie de speler? Over welke ploeg hebben we het hier? Het merk bier hoeven we niet te weten, maar verder zijn alle details welkom. Maakt u een account aan & laat u het ons weten!!
Eén van de reageerders wees ons erop, dat in Het Vledder laatkomers er eigenlijk niet meer bij pasten … of in het klimrek moesten klauteren. Nou dat zien we hier:

Meppel-Red Giants-klimrek-publiek

De uitslag vindt u in de comments, en de 8 minuten video is hier:

4 reacties

 1. De coach is Jan Eggens (Helaas te vroeg overleden) Het team is Red Giants uit meppel.

  Het was een traditie dat de stropdas van jan afgeknipt werd als er werd gewonnen in meppel. (Dat gebeurde dus niet zoveel hahahahaha)

  De speler weet ik niet maar dat zullen anderen wel weten.

  Volgens mij werd er gespeeld in DE VLEDDER, met de kantine bovenin en was het bij thuiswedstrijden stijf uitverkoccht. als je laat binnen kwam dan was er alleen nog plaats in het klimrek. 🙂

  Volgens mij was Jaap Groot de team manager en tevens ook de eigenaar van de plaatselijke kroeg waar het na de wedstrijden van Red Giants altijd feest was.

 2. De coach is jan eggens en de speler is marcus campbell die toendertijd leuke duels uitvocht met jack jennings van donar.
  is uit de tijd dat ik begon met basketbal en ik doe het nog steeds met veel plezier.

 3. Arie in 't Veld

  Grant Jerrett (no.7 bij de OKC Thunder ;-)) heeft het helemaal juist !
  Campbell won datzelfde jaar (1993) oa de Dunkcontest op het NBB All*Star Gala.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.