CP3 by Basketball Totaal

Wie pakt de eerste plaats in de competitie?

Er zijn nog drie speelronden te spelen en de spanning is om te snijden in de eredivisie. Landstede Zwolle, Donar en ZZ Leiden strijden alledrie nog om de toppositie en thuisvoordeel tot en met de finale. Wie gaat het halen en wat zijn de wedstrijden nog voor de top 3? Hoe zijn de onderlinge resultaten?

Donar heeft de meeste wedstrijden gespeeld. Er werd na verlenging gewonnen in Weert en dus is Donar momenteel de koploper in de eredivisie. Het speelt nog 2 wedstrijden.

Een overzicht van de drie teams:

Donar 40 punten

ZZ Leiden (u)

BC Apollo (t)

ZZ Leiden 38 punten

SPM Shoeters (u)

Donar (t)

Weert (u)

Landstede Zwolle 38 punten

BC Apollo (t)

Rotterdam (u)

Aris Leeuwarden (t)

De onderlinge resultaten zijn in het voordeel van Landstede Zwolle. Zwolle heeft tweemaal gewonnen en tweemaal verloren van ZZ Leiden in de competitie. Onderling resultaat scores is +18 in het voordeel van Landstede.

Landstede Zwolle heeft ook het onderlinge resultaat tegen Donar. Driemaal werd er gewonnen en eenmaal verloren.

Donar heeft de beste papieren tegen Leiden. Driemaal werd er gewonnen, dus de laatste wedstrijd zal voor het onderlinge resultaat niet uitmaken. Bij gelijk eindigen qua punten heeft Donar de tiebreaker.

Van de drie teams, heeft ZZ Leiden het slechtste record en zal het dus bij gelijk-eindigen op de derde plaats terecht komen, en dus zowel in de halve finale (dit jaar een best-of-7!) en eventueel finale geen thuisvoordeel hebben. Alleen tegen de nummer 6 van de competitie heeft ZZ Leiden dan het thuisvoordeel.

Martin Hoekstra van de DBL-site reikte ons aan: “Wat gebeurt er als de 3 bovenste ploegen gelijk eindigen?”
Bijvoorbeeld alle 3 op 42 punten.
Aangezien de tiebreaker tegen zowel Leiden als Groningen bij Zwolle ligt, zal Landstede dan eerste worden. De tiebreaker tussen Donar en Leiden ligt bij de Groningers, dus die komen dan op 2 en hebben net als Zwolle in de eerste ronde een ‘bye’. Leiden wordt dan derde en speelt wel een eerste ronde: een best-of-3 tegen de nummer zes, Rotterdam of Leeuwarden.
Voor die tweestrijd is de directe confrontatie van aanstaande zondag, in en tegen Leeuwarden, zeer belangrijk. Die kraker tipt af om 16.00 uur.

Wie het weet mag het zeggen! Doe dat met onze poll !

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.