CP3 by Basketball Totaal

Where’d you go Amare?

Als ik zeg: “Elevates and detonates”, wie weet dan waar ik het over heb? Ik denk dat er maar weinig mensen in Nederland weten waar ik het over heb. Het gaat over een bescheiden dunk van Amare Stoudemire in Oakland ongeveer vier, vijf jaar geleden. Ik zal zo het filmpje plaatsen. Een vreemde week in de NBA en eigenlijk een vreemd en vervelend seizoen voor mij als Knicks (en Lakers) fan. Het was toch wel even slikken om te lezen dat een favoriete speler van mijn favoriete club zijn contract wilde laten ontbinden. Amare Stoudemire deed het deze week bij de New York Knicks. Hij gaat lekker ballen voor een titel bij de Dallas Mavericks (waarschijnlijk..).

En als je dan ligt te surfen over het internet kom je prachtige beelden tegen van een (jongere) Amare en dan weet je toch wel weer waarom je fan bent geworden. Stoudemire en Steve Nash waren toch wel de Stockton en Malone van Phoenix.

Even die dunk dan van Stoudemire tegen de Golden State Warriors. Mijn favoriete moment was natuurlijk de dunk, maar met name de beveiliger in de hoek. Hij was zo onder de indruk, dat hij zich omdraait en de catacomben inloopt. “Elevates and detonates”. Wat waren de Phoenix Suns toen toch verschrikkelijk goed en mooi om naar te kijken en dit filmpje liet beetje zien wat een topspeler hij was/is.

Ik was daarom ook blij dat Stoudemire (als enige) koos om naar de Knicks te gaan een paar jaar geleden. Ik zie mezelf nog steeds zo zitten in een bibliotheek ergens in een klein dorpje in Amerika op een oude pc en zat daar een soort fruitmachine (trade machine) de nba mogelijkheden te bekijken. En wat zag dat er fraai uit met Lebron James, Stoudemire en Wade bij New York…

Nu een paar jaar later is de droom van een titel in New York toch vervlogen helaas. En is Stoudemire ruim 99 miljoen dollar rijker en vele fans (inclusief mezelf) een flinke illusie armer.

En het is wel logisch hoor, de Knicks willen herbouwen en Stoudemire heeft knieproblemen en heeft niet veel meer in de ‘tank’ zitten. En bij de Knicks zal het dit seizoen ni(c)ks meer worden.

Het voelt alsof een tijdperk van twee topspelers (Nash en Stoudemire) echt definitief is afgesloten. Nash al eerder dit jaar en Stoudemire zal langzaam door de achterdeur naar buiten gaan helaas.

Een mooi afscheidsfilmpje dan van Amare bij de Knicks. Saillant genoeg 8 maanden geleden gemaakt, maar vandaag toepasbaar. Heerlijk nummer van Fort Minor.

Ivo Boom

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.