CP3 by Basketball Totaal

Welke teams kozen geen Stephen Curry in de draft

Vannacht is de NBA draft 2016 en de 76ers hebben de eerste pick. Is de eerste pick altijd de beste speler? Laten we eens kijken naar de MVP van dit seizoen Stephen Curry. Hij werd gekozen als zevende in de eerste ronde. Wie gingen hem voor?

De nummer 1 pick was dat jaar Blake Griffin. Griffin ging naar de LA Clippers en is daar uiteraard ook een absolute ster geworden. Griffin speelde in 5 All Star Games namens de Clippers.

De nummer 2 keuze is een relatieve onbekende gebleven. Hasheem Thabeet werd gekozen door de Grizzlies. De center speelt nu in de D-League en had vier clubs in vijf jaar tijd. Kortom een mislukte keuze.

De derde keuze is natuurlijk een bekende. James Harden van de Houston Rockets. Destijds kozen de Thunder hem als derde pick. Harden heeft drie All Star games achter zijn naam en eindigde als tweede in de MVP race van 2015.

Een speler die het ook niet gered heeft is Tyreke Evans. Een boven gemiddelde NBA speler, maar als vierde gekozen door de Kings. Evens speelt nu voor de Pelicans en is een uitstekende speler, maar niet de absolute top. Werd wel rookie van het jaar trouwens.

Ricky Rubio uit Spanje werd als vijfde gekozen in de draft door de Timberwolves. Een club waar hij nu nog steeds speelt. Rubio kan nog steeds niet schieten en scorend is hij modaal. Uiteraard kan Rubio waanzinnig passen.

John Flynn was de tweede pointguard gekozen door de Wolves in de draft. Beide spelers werden dus gekozen voor Curry!! Flynn heeft sinds 2011 niet meer in de NBA gespeeld en speelt in Europa of was geblesseerd. Kortom een teleurstellende keuze van het management van de Wolves. Waar hadden ze nu gestaan anders…

Curry werd dus daarna gekozen en werd in 2015 kampioen met de Warriors om vervolgens vorige week te verliezen van de Cavaliers. Hij is wel tweemaal gekozen tot de beste speler in de NBA.

Vannacht dus de draft 2016-2017…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.