CP3 by Basketball Totaal

Weert stunt bijna in Leeuwarden

De eerste ronde is geweest in de DBL en er vielen geen ‘upsets’ te noteren. Weert was er het dichtste bij. Een nederlaag na double overtime is natuurlijk vervelend voor de mannen uit Limburg. Voor Aris was het een mooi begin van het seizoen.

Het werd dus 100-99 voor Aris Leeuwarden, die een aanval op de top 4 in het vooruitzicht heeft. Een prachtige ambitie natuurlijk, maar de vraag is of het realistisch is. Jordan Gregory was de grote meneer aan de zijde van de thuisploeg. Jordan scoorde 39 punten in 46 minuten speeltijd. Dat Weert verloor had de jonge ploeg aan zichzelf te danken, want de ploeg domineerde eigenlijk de hele wedstrijd. Via een 15-31 werd het 25-43 zelfs in de tweede periode.

In de tweede verlenging werd het 88-93 voor Weert, maar wederom kon de ploeg niet de voorsprong vasthouden. Een ploeg in ontwikkeling, want winnen is een cultuur en die cultuur is vele jaren weggeweest in Weert.

Een leuke pot van de onbevangen spelers van Weert met als uitblinker Kasper Averink met 22 punten en 12 rebounds.

Rotterdam – Leiden 54-74

Een mooie stream, goed commentaar, maar een zeer matig spelend Rotterdam. Binnen enkele minuten stond er 0-13 op de klok en was het gespeeld in de Maasstad. Wat leuk was om te zien is dat Floris Versteeg uit alle hoeken scoorde. Versteeg, zat bij Casteels op het puntje van de bank, eindigde op 21 punten en 8 rebounds. ZZ Leiden speelde leuk, snel en attractief basketball bij vlagen en eindigde met 21 assists. Voorn maakte zijn debuut en schoot 2 uit 9 driepunters. Als zijn vizier op scherp staat, kunnen er toch leuke dingen gebeuren in de Sleutelstad. Rotterdam viel dus tegen, maar speelde zonder Anderson. Daar was zeker wat voor te zeggen, maar de ploeg maakte van alle ploegen de minste indruk. Werk aan de winkel dus in Rotterdam.

Den Bosch – Groningen 52-73

Een rematch van de supercup en wederom was Groningen te sterk. Maar bij rust was het nog een wedstrijd 28-27 voor de thuisploeg. Dat de ploeg de tweede helft tekort kwam, was te verwachten. Zonder de Amerikaan Scott en schutter Akerboom was er simpelweg te weinig scorend vermogen. Het was het debuut van Van der Holst in de eredivisie en hij speelde met een kleine rotatie, waarvan Pim de Vries 30 minuten speeltijd kreeg. Een kleine selectie geeft dus kansen aan jonge spelers in Den Bosch, dus dat is mooi om te zien. Lance Jeter was de grote meneer bij Groningen. Hij scoorde zelf 19 punten (tegen 62%) en strooide met mooie passes. Groningen is de te kloppen ploeg dit seizoen, maar het liep nog niet gesmeerd in Den Bosch en dat is een compliment aan de thuisploeg. Maar als het niet lekker draait en de winst met +20 gaat mee terug naar het Noorden, dan is er geen reden tot ontevredenheid.

Landstede Zwolle – BC Apollo 89-76

Vorig seizoen waren beide ploegen al aan elkaar gewaagd en dit seizoen was het niet anders. De winst voor Zwolle was verwacht, maar BC Apollo gaf de ‘Hammers’ een run for the money. In een uitstekend derde kwart werd de achterstand verkleind tot 64-60 en was alles mogelijk. Maar Zwolle heeft JT Yoho en dat lijkt na een wedstrijd op een heerlijke speler. Yoho eindigde met 32 punten, maar deed voor de rest weinig op de statslijst. Een pure scorer dus, die weinig rebounds pakt (2), steals (0) en assists (3) geeft. Wel leuk was natuurlijk de return van Nick Oudendag. Oudendag staat bekend om zijn mentaliteit en heeft veel clubs gehad en versleten. Hij eindigde op 8 punten en 6 rebounds. Maar laten we even een wedstrijd of tien afwachten en hopen dat Oudendag een dagje ouder is geworden en wijzer. Dan is het natuurlijk een begenadigde speler voor de Nederlandse velden.

Er viel weinig te rebounden overigens in Zwolle, want beide teams schoten met scherp. Zwolle eindigde op 29 rebounds en Apollo op slechts 18.

Kortom een mooi openingsweekend en komende week staan de volgende potten op het programma.

di. Weert – Groningen

za. Rotterdam – Den Bosch

za. Leiden – Weert

za. Amsterdam – Groningen

zo. Zwolle – Leeuwarden

Gaat Den Bosch de eerste zege pakken voor van der Holst of pakt Rotterdam het op na de zware nederlaag. Weert krijgt twee van de topteams deze week in Groningen en Leiden. Mooi voor Averink om te laten zien, dat de Leidse speler een goede keuze heeft gemaakt.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.