CP3 by Basketball Totaal

Weert krijgt pak slaag in Leiden

ZZ Leiden heeft vanavond revanche genomen op de slechte wedstrijd tegen Den Helder. In een matig bezette vijf meihal werd het 102-55 voor de Leidenaren.

Een dikke afstraffing voor Weert, die zonder Jeremy Ormskerk met name op de guardpositie zeer kwestbaar waren. Worthy de Jong zorgde met 16 punten in de eerste periode al voor een gat (25-15). De Jong pakte een paar fraaie steals en had een paar prachtige dunks voor het publiek. De Jong scoorde nog eenmaal in de tweede periode, maar ging daarna met een blessure naar de kant.

Maar zoals gezegd waren de guard Fleuren en de Jager niet opgewassen tegen de verdediging van Leiden. Toch krijgen beide spelers genoeg minuten van Niels Vorenhout en mogen ze fouten maken. Averink daarentegen is qua niveau veel verder dan de twee tegenstanders, maar hij werd flink kortgehouden door Casteels. In de eerste helft kreeg hij net vier minuutjes. Toen de wedstrijd in de tas zat, kreeg de Leidse favoriet er nog 16 minuten bij en scoorde hij elf punten.

De tweede periode bleef Weert keurig bij tot 39-30 en liet met name Van Kempen zien een zeer bruikbare speler te zijn voor elke eredivisieclub. Zonder van Kempen had de achterstand al heel groot geweest. Hij eindigde het duel met 17 punten en 7 rebounds. Alleen was het plus min verschil voor Van Kempen een -49. Ongetwijfeld een seizoenrecord voor de eredivisie.

In de laatste minuten van de eerste helft werd het verschil eindelijk uitgedrukt in de stand 53-34. Cormier deed deze wedstrijd nadrukkelijk van zich spreken. Het frivole is een beetje van zijn spel af de laatste wedstrijden, maar hij begint steeds beter te schieten. Cormier was topscorer aan Leidse zijde met 22 punten en 6 rebounds.

De tweede helft viel er nog zeer weinig te genieten voor het publiek en kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Via 57-36 werd het snel 69-38 en eindigde de periode in een 82-48 stand.

Zowaar kregen de Nederlandse spelers wat speeltijd. Bas Nelemans kreeg in de derde periode al een paar minuten en na overleg tussen de Jong en coach Casteels mochten ineens ook Breel en Versteeg drie minuten en vijf seconden meedoen. Versteeg schoot direct een driepunter met bord binnen en zijn collega Nelemans scoorde het honderdste punt binnen.

Al met al een zeer matige wedstrijd, maar daarvoor was de tegenstand van Weert veels te zwak vanavond.

Topscorers Leiden: Cormier 22, De Jong 18, Felder 14, Averink 11, van der List 10.

Topscorers Weert: Van Kempen 17.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.