CP3 by Basketball Totaal

Weert klaar in eigen huis, Leiden nog lang niet

Met een 72-91 nederlaag tegen de regerend landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden heeft Maxxcom BS Weert afscheid genomen van het thuispubliek in sporthal Boshoven. De speaker van dienst had kennelijk meer dan genoeg van het seizoen waarin de Limburgers slechts zelden het zoet der overwinning smaakten. Hij deed de supporters uitgeleide met de wens: “Tot volgend jaar!” Sinds de entree van BS Weert in de eredivisie in 1982 kende de ploeg nog nooit zo’n zwak seizoen. De 72-91 uitslag was voor de bezoekers uit Leiden meer dan voldoende om zicht te houden op plaats vier in de eindrangschikking.

Het venijn zat ‘m vooral in het einde van het derde kwart. Bij het laatste thuisoptreden in Boshoven wilde Weert zich niet gemakkelijk gewonnen geven. Bovendien hadden de Limburgers het de Leidenaars al eerder knap lastig gemaakt. Tot 54-56 deden ze dat ook dit keer. Maar een technische fout van Stefan Mulder en de daarop volgende benutte vrije worpen van Mike Schachtner luidden een noodlottige fase in voor Maxxcom. Na Schachtner trok uitblinker Joshua Duinker aan de scorebel, waarna Kasper Averink de bal van Thomas de Jager afpikte en het zesde Leidse punt op rij maakte. De start in het vierde kwart was aansluitend eveneens voor Leiden, dat in de persoon van Sean Cunningham met een driepunter de voorsprong naar 56-71 tilde.

Die klap kwam Maxxcom niet meer te boven.

Leiden trok door naar 60-80 en bouwde in de statistieken prima argumentatie op voor de duidelijke zege. Het reboundoverwicht was afgetekend met 38 om 24. Vanaf de bank mocht coach Toon van Helfteren op beduidend meer inbreng rekenen dan zijn tegenstrever Niels Vorenhout: 36 om 20 punten. In onder de ring heerste Josh Duinker, waardoor Leiden met 38 om 14 ook bij de ‘points in the paint’ als afgetekende winnaar uit de bus kwam.

Weert heeft nog maar één wedstrijd te gaan: uit tegen Challenge Sports Rotterdam. Die wedstrijd kan met het oog op de play-offs een sleutelrol gaan spelen. Niet voor Maxxcom zelf, maar Weert zou heel goed als ‘tie breaker’ kunnen fungeren in de strijd om plaats acht op de ranglijst tussen BC Apollo Amsterdam en Challenge Sports Rotterdam.

 

MAXXCOM BS WEERT – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  72-91  (16-19, 38-41, 54-64)

20140412 weer_leid 3170 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.