CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BSW blijft puntloos

Ook Den Helder Kings bleek te sterk voor Maxxcom dat voor de negende keer op rij verloor: 74-85. De Limburgers traden aan zonder Roman Grigoryev die tijdens een training door zijn enkel ging waardoor Maxxcom onder de borden een belangrijke pion miste.

De aanvangsfase leek vervolgens op een herhaling van zetten uit de voorbije weken. Vooral omdat Rogier Jansen namens de Kings een aantal driepunters raak schoot, kwam de thuisclub op een snelle 9-18 achterstand. Maxxcom herstelde zich echter knap via eveneens een aantal prima driepunters waardoor de Weerter ploeg na tien minuten met 23-20 leidde.

Toen Niels Vorenhout daarna zijn startende vijftal deels even rust gaf, bleek andermaal dat de coach te dun in zijn personeel zit. Offensief werd er veel te mat gespeeld, er werden geen aanvalsrebounds gepakt en Den Helder Kings forceerde in het tweede kwart de beslissing (10-23).

Daardoor keek BSW halverwege tegen een 33-43 achterstand aan maar na de pauze ontsnapte de ploeg voor het eerst dit seizoen aan een grote inzinking. Wel liepen de Kings nog één keer uit naar een grotere voorsprong (49-68) die dit keer geen voorbode bleek voor een nieuwe Weerter afstraffing. Vooral omdat Maxxcom geconcentreerd bleef en het balverlies uiterst beperkt hield. Dat kon echter niet verbloemen dat de Weerter bank de achilleshiel bleef. Ondanks enkele prima minuten van Roel Aarts kwam daar te weinig extra’s vandaan.

In tegenstelling tot de reserves van de tegenstander waar vooral Phillip Bach een sterk optreden kende. Waar de thuisclub bij wissels grote moeite had om scorend op de been te blijven vonden de Heldenaren wél voortdurend de ring, zonder overigens grote indruk te maken. Hoopgevend aan Weerter zijde was ondanks de nederlaag het spel van Sjors Besseling, Kenneth van Kempen en Joost Padberg. Voor het eerst toonde dit trio in dezelfde wedstrijd toegevoegde waarde, zodat Jeremy Ormskerk niet meer alléén voor aanvallende dreiging hoefde te zorgen. Daardoor scoorden de Weertenaren voor de tweede maal dit seizoen meer dan zeventig punten.

 

MAXXCOM BS WEERT – DEN HELDER KINGS  74-85  (23-20, 33-43, 54-68)

20131116 weer_denh 3043 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.