CP3 by Basketball Totaal

Weer winst voor Rotterdam

Wie had dat gedacht? In november een keurige vijfde plaats voor Rotterdam met een record van 4 gewonnen en 4 nederlagen. Vanavond werd er thuis ruim gewonnen van Weert. Het werd in de Maasstad 93-81.

Er was dus geen buzzerbeater van Krabbendam voor nodig, zoals de laatste ontmoeting in Weert. Toen gingen de bezoekers er met de ”gestolen”  overwinning vandoor. Vanavond was er helemaal niks gestolen.

Rotterdam speelde gewoon heel goed teambasketball en alle spelers kwamen tot scoren. Van Otten (15 punten) tot aan van Sliedregt (2 punten) kwamen op het wedstrijdsheet voor.

Vijf spelers in de dubbele cijfers voor de thuisploeg, tegenover vier van Weert. Weert was ook goed vanavond, maar net ietsjes minder als Rotterdam. Weert moest het doen zonder een van de beste spelers Jeremy Ormskerk, die een fikse enkelblessure heeft. Maar ”jonkie” Roel Aarts deed het uitstekend vandaag. Aarts scoorde 18 punten voor Weer. De 21 jarige speler had een record vanavond.

Het verschil werd niet gemaakt in de eerste periode, want de beide ploegen bleven dicht bij elkaar (14-13). Het verschil werd een beetje gemaakt in de tweede periode, want Rotterdam schoot de vrije worpen uitstekend en door vijf op rij was een gaatje geslagen 38-29. Kenneth van Kempen zorgde ervoor dat Weert nog hoop mocht hebben in een goed resultaat. Hij zorgde voor de 38-33 ruststand.

In de derde periode bleef Rotterdam gewoon rustig doorballen en via een goed spelende Yannick Franke en Krabbendam werd de voorsprong weer opgeschroefd richting de tien punten 64-56.

De vierde periode deed Weert wat het kon, maar Rotterdam had overal een antwoord op en het verschil werd niet kleiner dan acht door een driepunter van Van Kempen.

Topscorers Rotterdam: Krabbendam, Otten 15 punten, Steijn 14, Franke 13, Stolk 11.

Topscorers Weert: Van Kempen 23, Aarts 18, Rosenmuller 16, Fleuren 10.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.