CP3 by Basketball Totaal

Wederom winst voor Lekdetec in Rotterdam

Na de geweldige overwinning in de wedstrijd om de Supercup vorige week, moest Lekdetec.nl voor de competitie ouverture opnieuw in Rotterdam aantreden tegen dezelfde tegenstander: landskampioen Lintex-Binnenland/Rotterdam. Tweemaal achter elkaar winnen van Binnenland was de Bemmelse ploeg nog nooit gelukt. Het Gelderse team kon compleet aantreden, al had Karin Kuijt door haar lichte hersenschudding weinig tot niet kunnen trainen.

Het eerste kwart was onmiskenbaar voor de thuisploeg. Vanaf het begin lieten de Rotterdamsen merken dat ze niet van plan waren de punten weer aan Lekdetec.nl te laten en na zes minuten stond een duidelijke 15-6 op het scorebord. Beste speelster aan Bemmelse kant in deze fase was Jill Bettonvil. De Bemmelse verdediging was een spreekwoordelijke gatenkaas terwijl het balverlies in de aanval oorverdovend was. De meegereisde fans zaten zich te verbijten. Via toevallige driepunters kwamen de gasten iets terug; 26-19 was na 10 minuten de stand.

In de tweede periode was het verdedigend niet veel beter aan Bemmelse kant. Zone of man-to-man, het maakte niet uit. Kris Biesters hield haar team in deze fase in de race door goed naar het bord te gaan en keihard te verdedigen. Aanvallend werd het team gesteund door een schitterend drietje van Gabriëlle van den Bosch die raak schoot vanaf de Maasvlakte. Maar Lintex-Binnenland/Rotterdam bleef eenvoudig scoren; o.a. Rianne de Roos was moeilijk te stoppen in de bucket (9 punten in het tweede kwart). Maar liefst 50-40 stond het bij rust en dat liet aan duidelijkheid niets te wensen over.

Na de pauze stond er een ander Lekdetec.nl in het veld. Verdedigend was het veel scherper waardoor de Rotterdamse aanval stokte; er sloop twijfel in de ploeg. Toch wist de thuisploeg de marge van 10 punten lang vast te houden. Lisanne de Jonge besloot, in tegenstelling tot voor de rust, nu wel naar de basket te gaan en dat leverde veel punten op. Daarnaast vielen de driepunters (Gabriëlle van den Bosch, Karin Kuijt en Jacobine Klerx) als rijpe appelen door de ring en na 30 minuten was de achterstand verkleind tot 64-62.

Het laatste kwart was geweldig spannend. Beide ploegen gingen ervoor en gaven elkaar geen duimbreed toe. Maar de mentale veerkracht van Lekdetec.nl bleek maar weer eens. Vier driepunters op rij (tweemaal Jacobine Klerx, Gabriëlle van den Bosch en Lisa Schoen) gaven de gasten uit Bemmel een 70-75 voorsprong na 33 minuten. Maar de thuisploeg vocht zich via Zera Butter en Eline Kasius terug tot 84-84 in de laatste minuut. Het werd een zenuwenspel. Tot tweemaal toe leverde Lintex-Binnenland/Rotterdam de bal knullig in. Eerst profiteerde Jacobine Klerx, die sowieso een zeer sterk vierde kwart neerzette, met een steal en een lay-up. Daarna was een steal van Karin Kuijt met nog 4 seconden op de klok beslissend; de laatste seconden werden goed uitgespeeld en de overwinning was binnen: 84-86.

Geen topwedstrijd van beide ploegen. Voor rust was Lekdetec.nl verdedigend veel te slap bezig en na rust liet Binnenland de wedstrijd glippen door veel balverlies.

Een sterke wedstrijd van Gabriëlle van den Bosch, die als enige speelster aan Bemmelse kant de hele wedstrijd constant goed speelde. Maar goed, de eerste competitiepunten zijn binnen! Op naar de volgende wedstrijd: uit tegen De Wit-Grasshoppers op 11 oktober.

 

Bron: Batouwe Basketball

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.