CP3 by Basketball Totaal

Wederom winst Orange Angels

Het Nederlands vrouwenteam heeft ook haar tweede wedstrijd in Rome gewonnen. Deze keer werd New Mexico met 54-41 verslagen dankzij een sterk derde kwart.

Het in het wit spelende Oranje gezelschap begon slordig aan de wedstrijd. In het eerste kwart werd maar liefst zeven keer balverlies geleden, terwijl het team van de coaches Meindert van Veen en René van der Wielen reboundend ook niet thuis gaf. Het gevolg was een 12-15 achterstand na het eerste kwart.

Onder zeer warme omstandigheden werd er volop doorgewisseld en halverwege stond er een 28-28 gelijke stand op het scorebord en had de wedstrijd diverse keren stilgelegen voor een dweilpauze om de natte plekken te verwijderen.

Vlak na de rust stelde Nederland orde op zaken. Verdedigend werd vrijwel niets meer weggegeven en ondanks een matig schotpercentage liep Nederland uit naar een 42-33 voorsprong. In het vierde kwart liet van Veen lange tijd zijn jonkies (Janiek van Veen, Lisanne de Jonge, Renee Hoveling, Britt Zappeij en Emese Hof) spelen. Die zorgden ervoor dat de voorsprong nooit in gevaar kwam, maar konden ook niet veel verder uitlopen, daarvoor werden te makkelijke kansen om zeep geholpen.

Van Veen: ,,Nadat we de eerste wedstrijd hadden gewonnen, dachten we er iets te makkelijk over en als we niet volledig geconcentreerd zijn, dan krijg je zo’n kwart als het eerste met veel te veel balverlies. Het duurde te lang voordat we weer echt bij de les waren en het was lang zoeken naar de juiste samenstelling. Je kan zien dat we niet in topvorm zijn na die korte voorbereiding, want we schieten rond uit slecht. Kansen zat, maar bijna niemand die een acceptabel gemiddelde haalt.”

Opvallende cijfers: Jill Bettonvil en Natalie van den Adel werden topscoorsters met slechts zeven punten en alle twaalf speelsters kwamen tot scoren in een wedstrijd waarin Nederland 19 uit 56 schiet en de rebound met 43-39 wint.

Vrijdagavond wacht Marquette in Florence.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.