CP3 by Basketball Totaal

Wat zeggen de spelers en speelsters over Ferry Steenmetz?

Ferry Steenmetz heeft jarenlang training gegeven aan diverse (jeugd)spelers door heel Nederland. Steenmetz staat bekend om zijn duidelijkheid en geduld bij het aanleren van de benodigdheden om een topspeler te worden. Wat zeggen een aantal toppers over Steenmetz?

Mick Burger is een van Nederlands beste schutters geweest en speelde jarenlang in de top van Nederland bij Amsterdam en Leiden. Burger komt uit de opleiding van Amsterdam. Wat zegt Mick over Ferry?

Mick Burger: ”Elke topspeler moet blind op zijn fundamentals kunnen vertrouwen. Ferry kan elke stap begeleiden en opbouwen naar een hoger niveau op elke positie. Voor mij is Ferry absoluut de basis geweest voor mijn schottechniek”.

Rogier Jansen is een van de beste shooting guards in de Nederlandse eredivisie. Ook Rogier kreeg zijn opleiding in Amsterdam en kwam daar Ferry tegen. Dit is wat hij zegt over Ferry:

Rogier Jansen: “Op het gebied van fundamentals, kun je geen betere treffen dan Ferry. Hij heeft zo ontzettend veel kennis op het gebied van schieten. Iedereen met wie hij aan de slag gaat, wordt een betere schutter. Ik heb veruit het meeste geleerd van Ferry”.

International Karin Kuijt werkt al een aantal jaar samen met Ferry Steenmetz op het Marlous Nieuwveen Camp en kreeg daar ook een clinic van de bondscoach U20. Dit is wat zij ervan vond:

Karin Kuijt: “Ferry laat je op een hele andere manier naar een bal kijken. Na 1 training met hem, ben je niet een baltovenaar, maar door al zijn trucjes en maniertjes om op een bepaalde manier te gaan dribbelen en de bal te voelen, gaan je hier ongelooflijk in helpen. Kortom een aanrader!”.

Mede international Jacobine Klerkx is ook al jaren actief op het MNBC als coach, maar ook zij onderging een fundamental sessie met Ferry.

Jacobine Klerkx: “Ferry is iemand die iedereen een uitstekende basis kan aanleren. Als je de basic fundamentals wilt beheersen, dan moet je echt naar zijn clinic gaan. Verder is hij iemand, die je graag wat wilt leren, dus veel dingen aangeeft. In zijn clinic krijg je dan ook vaak te maken met nieuwe oefeningen en dat is erg prettig”.

Deze clinic is voor iedereen bedoeld, die niet alleen jong en ambitieus is, maar ook voor spelers en speelsters, die al jarenlang in bijvoorbeeld de eredivisie, promotiedivisie of eerste divisie spelen. Voor elk niveau is er voldoende inhoud en uitdaging.

Geef je nu op!

 

Klik hier om je in te schrijven.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.