CP3 by Basketball Totaal

Was dit de laatste overwinning van Den Helder Kings?

Het was een prachtige avond in Den Helder vanavond. In een sfeervol Kingsdome vlogen de driepunters je om de oren. De vraag was of het de laatste overwinning was voor de Den Helder Kings in de geschiedenis. Landstede Zwolle werd compleet overklast door de thuisploeg en mocht blij zijn dat de wedstrijd maar veertig minuten duurde. Het werd 92-64 voor de Kings.

Het was geen uitverkocht huis, maar de tribunes zaten lekker vol in Den Helder en de spelers waren er klaar voor. Landstede Zwolle werd volledig overklast in het begin en stond binnen enkele minuten met 10-0 achter.

Landstede haakte een beetje aan en kon het verschil dichten tot 18-13, maar dat meer te doen met de thuisploeg. De tweede periode gingen alle remmen los en schoten Branden Frazier en Aron Roye de een na de andere driepunter erin en werd het gat geslagen. Een 27-11 in de tweede periode zorgde voor een 45-24 ruststand.

Enige smetje in de tweede periode waren de snelle fouten van Frazier, die binnen een halve minuut twee aanvallende fouten maakte. Frazier stond op drie fouten, maar maakte wel het verschil.

In de tweede helft was het hetzelfde beeld. Den Helder Kings schoot uiteindelijk 17 uit 24 driepunters raak voor 70% schot. Toen ook Maurice Creek ging scoren was er geen houden meer aan voor de medekoploper. Het was simpelweg niet veel wat de ploeg uit Zwolle liet zien. Creek eindigde op 24 punten en zijn collega Dickenson speelde ook een uitstekende wedstrijd en eindigde op 26 punten en 9 rebounds.

De tweede helft was het geen wedstrijd meer en waren de hoogtepunten, de vele driepunters, maar ook de fans van de Kings die ruim zes minuten coach Jaumin toezongen. Het zal de Belgische coach goed bevallen zijn.

De eindstand werd bepaald op 92-64 en de spelers waren zichtbaar opgetogen na een zeer zware week. Het publiek trakteerde de ploeg met een staande ovatie en de muziek werd nog even voluit gezet. Als het de laatste wedstrijd was eventueel, dan mochten de boxen ook wel opgeblazen worden.

Laten we hopen dat er gewoon eredivisie basketball behouden blijft in Den Helder, want voor Dickenson en Frazier kom je toch naar de hal. En we mogen ook het volwassen spel van Aron Roye ook niet onvermeld laten. Roye scoorde 17 punten, maar is een echte pointguard en een belangrijke schakel in het team.

Dus binnenkort hopelijk gewoon eredivisiebasketball in Den Helder. En dan kunnen ze ook de nieuwe tl-buizen boven het veld hangen, want het leek wel een schemerwedstrijd. De club en de fans verdienen het.

Topscorers Den Helder: Creek 26, Dickenson 24, Roye 17 en Frazier 10.

Topscorers Zwolle: Burton 17, Hinz 12, Hulzebos 10, Williams 10.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.