CP3 by Basketball Totaal

Blog – Waar was de bondscoach?

Na de laatste talenten cup van dit seizoen is er een selectie gemaakt voor zondag 13 april in Barendrecht. Daar worden zo’n 60 meiden voor uitgenodigd en daar worden weer 2 U14-teams en 1 U 15-team geformeerd. Met die lijsten ben ik maandag en dinsdag bezig geweest.

Zaterdagmorgen een BT 4 cursus in Amsterdam gegeven en daarna op weg naar Wychen, waar we begonnen met een bijeenkomst over talent ontwikkeling nu en in de toekomst. Na afloop naar de tweede helft van de bekerfinale U20 gekeken. Halverwege zag het er nog goed uit voor de Cangeroes, maar na de rust nam Grasshoppers het heft in handen en die werd niet meer uit handen gegeven. Vooral tegen de Katwijkse zone waren er te veel problemen.

De bekerfinale tussen Lekdetec.nl en Binnenland/Rotterdam werd een echte finale. Tot 20-20 gelijk op, waarna Karin Kuijt en Leonie Kooij met 3 fouten naar de kant werden gehaald. Dat was voor de ploeg van Bart Sengers een groter verlies dan die van Joost van Rangelrooij en halverwege was het verschil dan ook opgelopen tot 11 punten in Rotterdams voordeel.

De tweede helft startte met twee rake driepunters voor de thuisploeg (die volgens het scorebord trouwens uit speelde) en dat zorgde voor het nodige geloof en een spannend verloop. Er waren volop kansen voor Bemmel, zeker toen Zera een paar keer te veel hooi op haar vork nam, maar gemiste vrije worpen en een open lay up, gaven diezelfde Zera de kans om de held van de wedstrijd te worden. Een moeilijke driepunter van haar bezorgde haar ploeg uiteindelijk de zege. Een leuke aantrekkelijke wedstrijd zat er op en er was dan ook een dankbaar applaus van het in grote getale opgekomen publiek, die voor een prima entourage zorgde. De Bemmelse organisatie kan dan ook met trots terug kijken op een geslaagde bekerfinale dag. Mijn weekend werd zondag in Amsterdam afgesloten met een training van de U16-selectie.

Meindert van Veen
bondscoach

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.