CP3 by Basketball Totaal

Waar was de bondscoach

Bondscoach Meindert van Veen schrijft wekelijks voor iBasketball zijn bevindingen over wat hij ziet en constateert op de Nederlandse velden.

Ik werd er op gewezen, dat ik vorige week geen verhaaltje had gemaakt, dus………… alsnog de afgelopen twee weken!!!!

Woensdag 22 januari zijn we met het CTO naar de Europa Cup wedstrijd tussen Bourges (met Chatilla van Grinsven) en het ongenaakbare Ekatrineburg geweest. Acht uur heen en acht uur terug met 3 kleine busjes, maar wat was het het waard. In een uitverkocht huis zagen we de eerste nederlaag van de ploeg uit Rusland (zonder Russen) weliswaar na verlenging, maar WIJ waren getuigen van deze unieke prestatie van de Fransen met uiteraard Dumerc in een hoofdrol. Het bijwonen van zo’n wedstrijd zorgde niet alleen bij de speelsters voor heel veel enthousiasme en motivatie maar zeker ook bij hun begeleiders. ’s Morgens om negen uur was ik uit Den Helder vertrokken om een busje op te pikken en de volgende morgen om half acht stond ik weer voor de deur in Den Helder (net geen 24 uur onderweg). Zaterdag ben ik naar de topper Lions tegen Bemmel gaan kijken en dat was ook de moeite waard. Eventjes leek de thuisploeg weg te lopen, maar nadat Bart Sengers zijn ploeg tijdens een time-out duidelijk had gemaakt wat er moest veranderen, kantelde de wedstrijd volledig. Loyce Bettonvil speelde een zeer sterke wedstrijd en kreeg daarbij volop steun van haar teamgenoten en Bemmel bleef ongeslagen.

Thuisgekomen eventjes naar de ESPN-player en daar zag ik o.a. Syracuse met Isabella Slim bij UNC winnen. De zondag stond in een teken van een familiedag, waarna ik thuis naar beelden van Jolly Jumpers tegen Den Helder keek en nog wat Amerikaanse wedstrijden volgde. De strijd tussen Lebron James en Kevin Durant was er ook eentje om van te smullen. Ook nog de 62 punten van Anthony bekeken, kortom heerlijke beelden van allemaal toppers. Dinsdagavond was er weer een bijeenkomst met de potentials uit de scheidsrechters wereld en woensdagavond stond Jolly Jumpers tegen het CTO op het programma. Ook had ik een gesprek met de organisatie van All Star Gala, want de dames moeten zich daar goed presenteren.

Donderdagavond speelde Den Helder thuis tegen Lions en daarna was het op naar het weekend.

In Katwijk was het zaterdag Grasshoppers tegen het CTO, dus weer behoorlijk wat jeugd-internationals op de vloer. Ondertussen bleek Bemmel de tweede lastige klip in Rotterdam omzeild te hebben, wederom een knappe prestatie en het team van Bart Sengers kan met veel zelfvertrouwen aan de tweede helft van het seizoen beginnen, waarin ze Lions en Binnenland nog op visite krijgen.
Rond middernacht terug in Den Helder en de volgende ochtend vroeg op weg naar Saarlouis (600 kilometer van Den Helder), daar speelde het team van Jamialah Adams en coach René Spandauw tegen de Rhein-Main Baskets de vice-kampioen van Duitsland. Toch iets anders dan dat we in Nederland gewend zijn. Nog geeneens veel betere speelsters, maar wel een veel betere entourage. Een lekker fanatiek thuispubliek (700 man) dat volop meeleefde, een veel hoger tempo dan dat wij gewend zijn, ploegen die behoorlijk wat verschillende spelletjes speelden en drie kwarten was het spannend. In het laatste kwart ging de thuisploeg, dat zijn Amerikaanse center miste, er aan. Beide ploegen beschikken over drie Amerikaanse speelsters van een redelijk niveau, maar bijvoorbeeld Molly McDowell vind ik beter. Ook kunnen onze betere Nederlandse speelsters op dat niveau mee, maar…. in Duitsland steekt Wasserburg er met kop en schouders bovenuit en gaat het er eigenlijk om wie er tweede wordt.

Er komen drukke tijden aan, want CTO-coach gaat met Laura Cornelius een aantal colleges bezoeken.
Dit was het weer, tot de volgende keer.

Meindert van Veen
Bondscoach.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.