CP3 by Basketball Totaal

Vu20 verslaat Rusland

FB_IMG_1434226318783

De Orange Angels VU20 zijn het sterk bezette internationale toernooi in het Franse Bourg en Bresse begonnen met een 72-65 zege op Rusland. Een slechte eerste helft zorgde ervoor dat de Angels met de rust tegen een 25-38 achterstand aankeken, maar in de tweede heldt stelde de ploeg van bondscoach René van der Wielen orde op zaken.

Beide ploegen begonnen moeizaam aan de wedstrijd en gingen aanvankelijk gelijk op. De Russinnen gebruikten hun lengte onder de ring en maakten daarmee het verschil in de rest van het eerste kwart: 13-19. In het tweede kwart had Nederland een slechte periode, waardoor de achterstand verder opliep. Rusland dwong maar liefst vijftien turnovers af bij Oranje en pakte zo een 25-38 voorsprong met rust.

Maar in de tweede helft legde Nederland veel energie op de vloer en binnen drie mintuten spelen was de achterstand teruggebracht naar 36-39. Het lukte daarna niet om de Russinnen verdedigend te stoppen, met een foutenlast voor de Hollandse centers en veel vrije worpen voor Rusland tot gevolg. Hierdoor kon Rusland de voorsprong vasthouden tot het einde van het derde kwart: 48-55.

In het vierde kwart lieten de Orange Angels zien wat ze in hun mars hebben. Een 11-0 run zette Nederland voor het eerst op voorsprong: 59-55. De Russinnen probeerden nog wel het tij te keren, maar de Angels waren fitter en speelden met meer overtuiging. Nederland won het laatste kwart met 24-10 en gaf daarmee z’n visitekaartje af voor de rest van het toernooi. Het werd uiteindelijk 72-65.

Bondscoach Van der Wielen was tevreden na afloop: “Ik vond dat we een goede wedstrijd speelden. In de eerste helft hadden we te veel balverlies. In de tweede helft waren we zuiniger met de bal en maakten we meer verdedigende stops. Met een zone lukte het vandaag om de lengte van Rusland af te stoppen. We bleven goed als team werken, ook toen een aantal speelsters met vijf fouten naar de bank ging.”

Janine Guyt werd met 16 punten topscorer, gevolgd door Janiek van Veen (12 punten). Ook Britt Zappeij speelde een prima wedstrijd en kwam uit op 10 punten en 7 rebounds. Voor Janis Ndiba was dit haar eerste wedstrijd met de Orange Angels VU20 en dat deed ze met 9 punten en 6 rebounds zeker niet onverdienstelijk.

Zaterdagavond speelt Nederland om 20.30 uur tegen gastland en Europees kampioen Frankrijk.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.