CP3 by Basketball Totaal

VU20 sluiten EK prima af

Screen Shot 2016-07-17 at 18.18.12

De Orange Angels VU20 kunnen het EK in Portugal met opgeheven hoofd verlaten. Het team verwezenlijkte de ‘oneven doelstelling’: de plaatsingswedstrijd om plek 9 winnen. Emese Hof was de ster van de dag. De inside speelster scoorde maar liefst 28 van de 66 Nederlandse punten, in de winst op Portugal, dat er 61 maakte.

Direct na rust namen de dames van coach Remy de Wit het heft in handen. De achterstand van 1 punt werd vlot omgebogen in een voorsprong, mede door een goede prestatie in de verdediging en de rebound.

Portugal bleef van afstand wel gevaarlijk; het moest het vooral hebben van de sterke guard Gonçalves. Tegenover de 7 driepunters van het thuisland zette Oranje er maar liefst 8, waarbij Kantebeen (3), Fokke (2; uit 12) en de weer prima leiding gevende Cornelius (ook 2) er meer dan 1 maakten.
Cornelius’ teamgenoot bij Miami, Emese Hof, had 17 schoten (12 raak) nodig om aan haar 28 big points te komen. Daar voegde ze ook nog eens 8 rebounds, 4 assists, en 3 steals aan toe.

Cornelius zette 10p, 6r, 8a, 2 steals en 6 balverliezen op het blaadje van de scouts. Opvallend genoeg, kreeg NL slechts 4 vw, waarvan er overigens geen één gemist werd. De Portugese dames bleven in de wedstrijd hangen door 10-15 vw raak te mikken. In het derde kwart sloeg NL het beslissende gaatje: de 24-16 kwartstand legde de basis voor de nette overwinning.

Hoewel er teleurstelling heerste, dat de VU20 het geweldige brons op het EK van vorig jaar niet kon herhalen, en ook niet bij de eerste 8 wist te komen, mag het team trots zijn op de 3 achtereenvolgende overwinningen, waarmee het de plek veiligstelde, die na het matige begin van het toernooi de hoogst haalbare was: 9e van Europa in 2016.

Beelden

Stats

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.