CP3 by Basketball Totaal

Vu20: Preview en een kleine blik achteruit

Dat de voorspellingen lastig zijn en dat zeker aan het begin alles nog even op z’n plek moet vallen bewijst de eerste speelronde. De ‘verrassing’ zat ‘m in de staart met Cangeroes dat een knappe overwinning pakte in het hoge noorden. Das Delft won van Hoofddorp met klein verschil en zoals voorspeld won Grasshoppers thuis van Den Helder. Verder maakte Yellow Blizzards duidelijk dat het er niet van houdt onderschat te worden. Met een klinkende overwinning met maar liefst 33 punten verschil werd Rotterdam Basketball welkom geheten in de eredivisie. Marleen Peek was absolute uitblinkster met 22 punten en 14 rebounds. Na de rust zette de ploeg uit Zwolle even aan en bleef er weinig over van Rotterdam, dat in de eerste helft goed verweer bood.

In Landsmeer troffen Lions en Jumpers elkaar, maar helaas voor de neutrale toeschouwers en ook voor de thuissupporters waren Denise Bloemkolk en Beau Baars nog niet fit genoeg om te spelen. Hierdoor zou je verwachten dat de strijd ongelijk zou zijn en de complimenten gaan deze week dan ook naar Landslake Lions. Zonder de 2 sleutelspeelsters van afgelopen seizoen bleven ze de gehele wedstrijd bij maar was het uiteindelijk toch de Jumpers die de punten meenamen naar Tubbergen.

Speelronde 2:

BV Hoofddorp vs FSA Yellow Blizzards @ Hoofddorp
BV Hoofddorp kwam afgelopen weekend net te kort, terwijl Yellow Blizzards direct uithaalde tegen Rotterdam. De rotatie is op het moment nog klein in Zwolle door meerdere blessuregevallen. Dit is niet direct een voordeel, want zo staan meiden als Laura Westerik en Anne van Vlijmen veel op het veld. BV Hoofddorp speelt dan wel thuis, maar als de Zwolse trein weer op gang komt…..
Yellow Blizzards +27

Dozy BV Den Helder vs Landslake Lions  @ Den Helder
Den Helder uit is altijd lastig. Aan de nostalgische Sportlaan op het Meindert van Veen court is het altijd hard werken voor de punten. Veel zal afhangen van de fitheid van Landslake, of Denise Bloemkolk en Beau Baars fit genoeg zijn om te spelen. Wanneer dit zo is, is Lions favoriet maar schrijf ze zeker niet af zonder deze meiden. Den Helder kwam tekort tegen Grasshoppers en ik ben bang voor ze dat we Landslake Lions in dezelfde categorie kunnen plaatsen…..
Landslake Lions +11

Almonte vs Solar Systemen-Grasshoppers @ Eindhoven 
Almonte mag voor het eerst aantreden dit seizoen. Over de voorbereiding is er weinig bekend, behalve de nieuwe trainster. Wel is het team grotendeels bij elkaar gebleven en dat betekend dat er een fysieke ploeg staat met grote meiden die lekker kunnen spelen. Dat kan wel eens het probleem worden van Grasshoppers dit seizoen omdat ze met het vertrek van Marieke van Schie behoorlijk wat lengte hebben ingeleverd. Ben benieuwd hoe ze daarmee omgaan in Katwijk. M’n gevoel zegt dat dit een close game wordt, ik speel op safe maar hou rekening met de verrassing……
Solar Systemen-Grasshoppers +5

Jolly Jumpers vs RTC Noord @ Tubbergen
Eerste thuiswedstrijd voor Jolly Jumpers in de Verdegaalhal te Tubbergen. Na een matige wedstrijd afgelopen weekend in Landsmeer zullen de Twentse meiden erop gebrand zijn het een en ander recht te zetten. Het RTC Noord van Bea Vennema verloor voor ons verrassend van Cangeroes en zal het in Tubbergen opnieuw zeer zwaar gaan krijgen.
Jolly Jumpers +20

Cangeroes vs Das Delft @ Utrecht
Cangeroes heeft de eerste 2 punten al in de tas en zal een fijne week training hebben gehad na dat knappe resultaat. DAS won thuis van BV Hoofddorp maar scorend was dit een weinig hoogstaande wedstrijd. Aan de andere kant kan je stellen dat DAS maar weinig punten tegen krijgt. Echter Cangeroes in de winning mood, op een zondagmiddag in Utrecht.
Cangeroes +9

Rotterdam Basketball is dit weekend vrij en zal volgende week weer in actie komen.

Dit zijn ze dan, de voorspellingen voor speelronde 2. Alle teams weer veel succes!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.