CP3 by Basketball Totaal

VU20 op zoek naar medaille

De Orange Angels VU20 wonnen gisteren in Louvain-la-Neuve overtuigend van België. Een in het tweede kwart opgelopen achterstand werd in het derde kwart omgebogen. In het laatste bedrijf liep de energiek spelende ploeg van bondscoach Joyce Siderius-Bolman uit naar een uiteindelijk onbedreigde zege.

Voordat de Orange Angels Elite won van Italië, mochten de Orange Angels VU20 het in Louvain-la-Neuve opnemen tegen België. De Belgian Young Cats hadden in de gelederen de sterke Jolien Goyvaerts, in 2011 Europees kampioen VU18, maar het gastland had onvoldoende speelsters van dat kaliber om het de Orange Angels heel lastig te kunnen maken.

In het eerste kwart gingen beide ploegen gelijk op, in het tweede bedrijf liepen de Belgen uit naar een ruststand van 36-31. Daarna was het vooral de beurt aan Nederland, dat minuut na minuut beter begon te draaien. Er werd zeer stevig verdedigd, waardoor de Belgen in het laatste kwart niet verder kwamen dan een schamele vijf punten. De aanvallen liepen steeds geolieder, waardoor de Orange Angels op een schotpercentage van 50 procent uitkwamen. Maar liefst 8 van de 18 driepunters waren raak. Ruim voor money time was voelbaar dat de zege van Nederland niet meer in gevaar zou komen. De 54-65 was dan ook dik in orde, vond Joyce Siderius-Bolman. “Maar er is nog ontzettend veel werk te doen.”

Wanneer de Orange Angels VU20 hun wedstrijd spelen, zie je dat er een hechte ploeg staat die er zin in heeft. Siderius-Bolman: “Dit is een team van meiden dat al een aantal zomers EK’s met elkaar samenspeelt. Er zit ontzettend veel chemie in deze groep. Dat is iets wat je niet kunt maken. Ik denk dat het onze kracht moet worden om daar optimaal gebruik van te maken.”

Lukt dat vandaag? De VU20-bondscoach: “De eerste aanzet is er. Ik denk dat de sparks er al wel waren. We hebben nu een aantal nieuwe speelsters bij en er zijn nog een aantal geblesseerden, maar het een goede mix van meiden van wie collectief spelen de kracht zou moeten zijn. Ze hebben allemaal een rol in het team waarin ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Je kunt dat zien aan de puntenverdeling van deze wedstrijd. Negen van de twaalf meiden hebben gescoord.”

De winst op België is een mooie opsteker richting het EK in Udine, Italië. Volgens Siderius-Bolman is er echter nog genoeg werk aan de winkel om de Orange Angels daar te kunnen zien schitteren. Wat je nu in België hebt gezien is het raamwerk van de ploeg. De komende weken gaan we dat verder invullen. Vanaf nu trainen we elk weekend. Vanaf volgend weekend zitten we zelfs een week bij elkaar. We hebben nog veel uit te vinden met elkaar, maar onze resultaatdoelstelling is deze zomer een medaille pakken op het EK. Dat zou dit team onderhand moeten kunnen.”

Kwartstanden NED-BEL: 16-16, 36-31, 49-52, 54-65

Topscorers Orange Angels VU20: Jacobine Klerx 13, Lisanne de Jonge 11, Janiek van Veen 8, Britt Zappeij, Isabella Slim en Lisa Schoen ieder 7

Bron: http://www.basketball.nl

Foto: http://www.basketball.nl / Arjan Otter

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.