CP3 by Basketball Totaal

VU20: Driepuntsbombardement voor comebackwin in Den Helder

 

Onze anonieme insider heeft genoten op de tribune in den Helder. Het was af en toe wel spannend als mensen met hem/haar oogcontact hadden en leken te denken: zou jij het zijn?? Hier is in ieder geval weer de update van de VU20: 

Vrijdagavond kreeg Grasshoppers het jonge en sterke Binnenland op bezoek. Die ploeg speelt leuk en fris basketball en liet dat ook in Katwijk weer zien. Een aantal kleine dipjes maakten echter dat de thuisploeg de punten in eigen huis hield. De overwinning van 12 punten is echter niet royaal en gezien de te verwachten ontwikkeling in Barendrecht de rest van het seizoen mag Grasshoppers wel scherp zijn wanneer het in de Driesprong de return komt spelen.

 

Zaterdag was ik getuigen van de wedstrijd tussen Den Helder en Hoofddorp in Sporthal Sportlaan.

Daar zag ik het onmogelijke gebeuren. In een wedstrijd die Hoofddorp op een deel van het eerste kwart na compleet domineerde en controleerde, ging toch Den Helder met de winst aan de haal.

Een ontketende Femke Slim gooide er 5 driepunters op rij in en de manier waarop was fabelachtig. Het glipte de Hoofddorpse ploeg gewoon uit de handen en ze stonden er stomverbaasd bij de kijken. Vreugde alom in de Sportlaan waar de thuisploeg opnieuw een comeback-win uit het vuur sleepte. Zoals wel vaker ook hier weer de complimenten aan BV Hoofddorp, dat gewoon goed staat te spelen. Maar als je aan het einde van de wedstrijd met het gele papiertje naar huis gaat is er toch opnieuw iets mis gegaan. Gaat dit in de koppies van de meiden zitten of weten ze het snel om te draaien?

 

Een heuse zaterdagavond wedstrijd daarna in Tubbergen. Helaas niet te bereizen maar gezien de uitslag heb ik maar weinig gemist van wat vooraf ‘de topper’ van het weekend zou moeten worden.

De Jumpers werkten het arme Rotterdam Basketball vakkundig de zaal uit en na het zien van de samenvatting door Peter Koelman weer knap in elkaar geflanst vielen mij een aantal zaken op.

Allereerst de spelvreugde bij de thuisploeg, het hoog gehanteerde tempo en de goede assists en acties van diezelfde thuisploeg. Daarbij zag ik vooral een gelaten Rotterdam, dat vanaf het derde kwart eigenlijk al had opgegeven. Nu is het lastig om in een samenvatting van scores de gehele wedstrijd af te lezen, maar het gebrek aan intensiteit bij de bezoeksters viel wel op.

Complimenten hier uiteraard aan Jolly Jumpers.

 

Diezelfde zaterdagavond speelden CTO een uitwedstrijd tegen HSV Haren. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vraag mij af of HSV uberhaupt een keer gaat winnen dit seizoen. De ploeg van Tinga heeft het heel erg moeilijk en krijgt wekelijks een flink pak slaag te verduren. Kwam het tegen Lions nog dichtbij, tegen de andere teams is het vooral dweilen met de kraan open. Je gunt zo’n ploeg absoluut een overwinning en daar gaan we dan ook voor duimen.

CTO pakt dus een 60 punts overwinning en speelde de thuisploeg zoek. Daar hoef ik verder niet zoveel aan toe te voegen.

 

Preview speelronde 7

Vetus.nl/Binnenland vs Landslake Lions                                                                           Barendrecht

Twee jonge ploegen en dus een wedstrijd waarin veel mis gaat. En dat is top! Als je jong bent moet je fouten maken en daarvan leren. Het zijn twee teams die een hoog tempo ambiëren en dat wil nog wel eens rommelig worden. Daarom wordt het een leuke wedstrijd om naar te kijken met het nodige jonge talent binnen de lijnen. Als Lions compleet is acht ik ze echter net wat verder, zowel in ervaring als in tactische aanpassingen maken. It’s gonna be a fun and close one…

Landslake Lions +2

 

BV Hoofddorp vs HSV Haren                                                                                                   Hoofddorp

Greep Hoofddorp de laatste weken telkens net naast de overwinning, dit weekend gaat het ze wel lukken. Met Haren treffen ze een uitstekende sparringspartner om het roze papiertje in eigen huis te houden. Verdedigend staat het al weken goed bij de thuisploeg en de bezoeksters hebben vooral moeite met het scorende gedeelte. Dus ze zullen de gasten uit het hoge Noorden laag in punten houden. Als ze nu maar zelf niet vergeten te scoren….

BV Hoofddorp +28

 

Rotterdam Basketball vs Dozy BV Den Helder                                                                 Rotterdam

Voor de bezoekers van deze game is het te hopen dat de inzet van de thuisploeg hoger ligt dan afgelopen week. Want basketball begint in mijn beleving met energie en strijd. Energie en strijd zouden ook de twee kernwoorden kunnen zijn van Den Helder dit seizoen. Telkens weer terugkomen om toch de overwinning weg te snoepen. Anderzijds zou je ook kunnen concluderen dat als ze erin slagen de gehele wedstrijd scherp en geconcentreerd te zijn ze waarschijnlijk wat makkelijker zouden winnen. Ik verwacht een open wedstrijd, waarin Rotterdam de oorwassing van afgelopen weekend wil doen vergeten. Den Helder zal blijven aandringen, maar het wordt een kleine overwinning voor de thuisploeg…

Rotterdam Basketball +3

 

Almonte vs CTO Amsterdam                                                                                                   Eindhoven

Een echte kraker in Eindhoven. Daar loopt de stad wel vaker warm voor een ontmoeting met Amsterdammers maar in dit geval zal de sporthal Eckart goed gevuld zijn op de zaterdagmiddag.

CTO begint steeds beter te draaien en treft een zeer goed spelende thuisploeg, de enige nog ongeslagen ploeg in deze competitie! Ik ben vooral benieuwd hoe het succesvolle Brabantse coachduo het gameplan gaat invullen. Als ze de talentenformatie weten te ontregelen komen ze een heel eind. Speciaal zal deze wedstrijd zijn voor met name Tessa Schellekens en Nanneke Vissers. De een is weer terug op het oude nest na verblijf in Amsterdam, de ander komt even kort langs bij de club waar ze veel aan te danken heeft. Wordt het een wedstrijd in een wedstrijd? Ik denk dat Nanneke een prima game gaat spelen maar dat Almonte vol energie wil laten zien dat het niet voor niets is dat de ploeg bovenaan staat. Oja, is het u ook opgevallen dat Almonte patent heeft op close wins….

Almonte +3

 

Grasshoppers en Jolly Jumpers genieten van een vrij weekend. Ik ga zeker een mooi potje kijken!

Wellicht tot ziens!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.