CP3 by Basketball Totaal

VU20: Almonte wint Valentijnstreffen van RoBa

Het Valentijnstreffen tussen Rotterdam en Almonte bracht een boeiende ontmoeting met voor Almonte een uitblinkende Sabine Hermans.  Onze eigen Frits van Dongen deed verslag.

 

De wedstrijd heeft een rommelig begin beide teams missen en hebben turnovers in de eerste twee minuten. Robyn Bouwer opent de score voor de thuisploeg. Na vijf minuten is het 6-2. De 1-2-1-1 zonepress van Rotterdam wordt door Almonte goed omzeild en het wordt 8-8 na zeven minuten. Via vrije worpen van Linda van Schaik is er vervolgens even een kleine Rotterdamse voorsprong 11-8 het slotwoord is echter voor Almonte: 12-13 na de eerste tien minuten.

Almonte begint de nieuwe periode ook als bovenliggende partij. Het spel blijft wel rommelig met veel missers en weinig rebounds. Een drietje van Shanna Zwaan zorgt voor aansluiting voor Rotterdam. Nanneke Visser scoort namens Almonte vanaf de vrije worplijn en een 2 punter van Van der Ven maakt er zelfs 18-26 van.  Het slotaccoord is voor Nanneke Vissers die na een Rotterdamse driepunter de ruststand op 21-28 bepaalt.

Rotterdam komt na rust flitsend uit de kleedkamer met een 6-0 run en dus volgt een time out van Almonte coach Marie Jose Allers.  Een ‘and one’  voor Roos Koopmans brengt het team van Jeanine Tjin a Sioe en Robert den Hollander terug tot 30-31 na vijf minuten. Maar Sabine Hermans en Emma Prinsen brengen Almonte weer verder op voorsprong

Rieneke van Hasselt maakt gelijk via vrije worpen op 34-34 en Rotterdam speelt dan zone. Toch kan Almonte nog rebounden en regelmatig scoren. Een driepunter opnieuw van Sabine Hermans volgt na een time out maar Linda van Schaik zet er meteen een score met bonus tegenover. 44-44. Wenneke Meijers (Almonte) scoort de laatste van periode 3 en dus leidt Almonte met 44-46. Ondanks matig rebounden van de Rotterdamsen lijkt er nog van alles mogelijk.

In het laatste kwart is er meteen een balverlies voor Rotterdam dat volhardt in een zoneverdediging en Sabine Hermans heeft de smaak te pakken: ze straft de zone af met driepunters. Het wordt 44-56 en dan is er nog zes minuten te gaan. Almonte zit in de flow, en Rotterdam kan dan geen vuist meer maken.

Topscorers:
Almonte: Sabine Hermans 25
Rotterdam: Linda van Schaik 14 en Robyn Bouwer 14

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.