CP3 by Basketball Totaal

VU18 wint van Italie en pakt WK ticket

De missie en de doelstelling van de VU18 is behaald. De ploeg van Remy de Wit won vanavond van Italie met 59-54. Door de overwinning is een ticket verdiend voor het WKU19. Een prachtige prestatie.

Werd er gisteren nog verloren van Frankrijk in de kwartfinale, vandaag toonde het team veerkracht en won het in een aantrekkelijke wedstrijd. Fleur Kuijt was wederom de topscorer voor oranje met 13 punten, Ndiba scoorde 11 punten en 14 rebounds. Ook Emese Hof scoorde in de dubbele cijfers met 10 punten en 7 rebounds.

Oranje begon nerveus aan de wedstrijd en kwam in de tweede periode ruim achter 10-21, maar een 6-0 run bracht het team terug en bij rust was de achterstand slechts vijf punten (21-26).

Het keerpunt in de wedstrijd was de derde periode. Deze was ijzersterk voor oranje. De ploeg begon met een 14-0 run in de derde periode en Italie wist niet waar het zoeken moest. Een 21-26 werd ineens 35-26 en zelfs uitgebouwd naar een 48-37 voorsprong na de derde periode.

In de vierde periode begon Kuijt met een driepunter voor de maximale voorsprong van 51-37, maar Italie gaf de strijd niet op. Italie kwam helemaal terug in de wedstrijd en de voorsprong was bijna helemaal weg 55-54. Nog 1.18 op de klok en beide teams kregen kansen. Beide teams konden niet meer scoren tot 15 seconden voor tijd. Toen zorgde Ndiba en Kuijt vanaf de vrije worplijn voor de bevrijding en het WK-ticket,

Een puike prestatie!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.