CP3 by Basketball Totaal

VU16 vierde in Namur

Oranje U16 is op het toernooi in Namen afgelopen weekend als vierde gefinished. De ploeg van Bart Sengers verloor op zaterdag met 77-67 van een Vlaamse selectie, en een dag later was Luxemburg met 62-56 te sterk in de strijd om het brons.

Oranje startte tegen de Vlamingen nog wel aardig via onder andere twee scores van Almonte’s Tessa Schellekens, maar de Vlaamse formatie had na tien minuten de balans hersteld: 19-19. Daaroverheen kwam een tweede kwart waarin het gemis van Laura Westerik, die ’s ochtends een enkelblessure opgelopen had, zich deed voelen. De Belgische meiden liepen uit naar 38-28 bij rust.

Na de thee leek Oranje te bezwijken onder de vlaamse druk. Evi Dekker en Noelle Droste waren de enigen die nog een beetje doorkwamen. Met 16 punten achter aan het begin van het laatste kwart moest Oranje laten zien wat het waard was. Via 62-46 werd het 71-58 en zelfs 77-67 dankzij twee drietjes van Evi Dekker die met 19 punten topscorer werd. Headcoach Bart Sengers: “We moeten wennen aan het niveau en de snelheid. Mede daardoor hebben we nog teveel turnovers. Het verschil zit hem in de een-tegen-een verdediging en de verdedigende transitie. In de tweede wedstrijd zullen we ons moeten focussen op het beter samenspelen.”

Een dag later tegen Luxemburg viel Oranje danig uit de rol. Waar Luxemburg een avond eerder weinig indruk gemaakt had, zo viel ook Oranje de tweede wedstrijd behoorlijk tegen. Binnen twee minuten stonden de meiden van Bart Sengers met 7-2 achter en was een time-out het logische gevolg.  De time-out hielp, want verdedigend werd het beter en werd het gat dus ook kleiner: 11-9 na tien moeilijke minuten. Beetje bij beetje leek Oranje in de tweede periode op gang te komen, en na scores van Anne van Vlijmen en Mardi Westenberg trok Oranje de stand gelijk. Een drietje van Evi Dekker bracht de ruststand mede op 26-27 in Oranje voordeel. Hoewel Dekker de ring aardig wist te vinden van buiten, leverde een Luxemburgse zone wel flinke problemen op bij Oranje. Binnen vijf minuten was de moeizaam verkregen voorsprong omgegooid naar een achterstand van 37-29. Uiteindelijk begon het laatste kwart zelfs bij 45-33.  Ineens gaf de ploeg van Bart Sengers en Ramon Kuipers weer gas, en werd het nog spannend, maar het was te laat en vanaf de vrije worplijn wist Luxemburg een verrassende zege binnen t ehalen: 62-56 met 13 punten voor Evi Dekker, 12 punten voor Denise Bloemkolk en 10 punten voor Lynn Tamis.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.