CP3 by Basketball Totaal

VU16 verliest van Duitsland

u16 teamfotohttp://www.basketball.nl – Orange Angels VU16 heeft in een oefenwedstrijd verloren van Duitsland. Tien dagen voor de start van het EK, werd het in de buurt van Duisburg 59-42 voor de Duitsers.

“We hebben weer wat geleerd”, zei bondscoach Bart Sengers. “Niet op de manier waarop we vooraf hoopten, maar het belangrijkste is dat we stappen blijven maken.” Drie kwarten ging het gelijk op (15-13, 17-5, 14-12, 13-12), maar het verschil werd in het tweede kwart gemaakt. Sengers: “We kregen een 13-0 run ons ons oren, die kost ons de wedstrijd. Bij rust stonden we op een aardige achterstand, daar konden we niet meer van terugkomen. We doen onszelf wel iets tekort door vijf lay-ups te missen, maar Duitsland is wel een goede tegenstander. Die spelen echt goed en leuk basketbal. Ze zijn goed bezig en wonnen ook al twee keer van België, dat zegt ook wel iets. Fysiek kregen we af en toe ook op ons donder, onder die fysieke druk moeten we leren spelen. Dat is een proces.”

Laura Westerik was topscoorster met 14 punten, gevolgd door Lynn Tamis met 7 en Ilse Kuijt met 6. Toprebounder was Tessa Schellekens met 11 stuks.
Morgenochtend oefent VU16 nog een keer tegen de Duitsers. “Dan moeten we vier kwarten goed mee kunnen doen”, zei Sengers.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.