CP3 by Basketball Totaal

Vrouwenteam verliest tweede duel van Marquette

Het Nederlands vrouwenteam is er niet in geslaagd om de tweede keer van Marquette te winnen. Het in wit spelende Oranje-team werd letterlijk en figuurlijk van het veld geramd. Het eerste kwart werd nog wel met een 28-14 voorsprong afgesloten, maar toen de Amerikanen onder het motto ‘het geeft niet hoe je wint, als je maar wint’ de beuk erin gooide bleek de Nederlandse weerbaarheid gering. Tot 62-66 was het nog een wedstrijd, maar daarna won de school uit Milwaukee met 66-77.

Nederland ging goed van start en had de eerste tien minuten de zaken goed onder controle. Fieke Ligthart en Jill Bettonvil heersten in de bucket en aan de buitenkant waren Maaike Klein (7 punten) en vooral Natalie van den Adel (13 punten) niet te stoppen. Toen de bondscoach begon met wisselen, bleek dat Britt Zappeij en Emese Hof niet fit waren en niet konden spelen, vervolgens kreeg Fieke haar derde fout en ging naar de bank. Opeens was Nederland zwalkend. Er was veel irritatie over het fysieke spel van de Amerikanen en ook aanvallend liep het niet meer met een 41-44 achterstand met de rust tot gevolg.

De laatste twaalf punten tegen waren allemaal driepunters. Maar zo gemakkelijk gaf Nederland zich niet gewonnen en toen Nederland tot 62-66 met balbezit terugkwam leek het alsnog de goede kant op te gaan. Een onterechte aanvallende fout van Loyce Bettonvil zorgde voor de nodige commotie, waarvan de Amerikanen met een rake driepunter profiteerden. Waar het 64-66 moest worden werd het 62-69 en die slag kwam Oranje niet meer te boven. Vier wedstrijden in vijf dagen had duidelijk zijn tol geëist. De pijp was leeg en dat was met name aan Natalie van den Adel te zien, die kreeg nog de nodige kansen, maar er lukte nog maar weinig. Eventjes leek de wedstrijd nog in een vechtpartij te eindigen, maar uiteindelijk zegevierde het gezonde verstand.

Meindert van Veen: ,,Het eerste kwart speelden we mooi basketbal, maar toen het op vechten aan kwam, gaven we niet thuis. Ondanks alles krijgen we in het tweede kwart maar liefst dertig punten tegen en dat slaat natuurlijk nergens op. We missen dan wel Fieke, die de spil in onze verdediging is. Het is jammer dat de wedstrijd gefloten worden door twee jongens van de locale club, want die waren absoluut niet bestand tegen hetgeen op het veld gebeurde. Ze schrokken er eigenlijk zelf van en waren steeds te laat als weer iemand werd vastgehouden of weggegooid in de rebound. Dit was echt niet leuk en als dat in Rome weer tegen hen gaat gebeuren, weet ik niet of we de wedstrijd uit gaan spelen. Een beetje fysiek is niet erg, maar dit was gewoon vechten. Ik snap best dat ze niet twee keer achter elkaar willen verliezen, maar dit sloeg nergens op. Als je iedereen na afloop naar de bus ziet strompelen, dan maak je je wel zorgen. Gelukkig is het morgen een rustdag, maar tegelijk is dat ook weer een reisdag.”

Scores: Natalie van den Adel 22, Maaike Klein 15, Fieke Ligthart 10, Lisanne de Jonge 6, Karin Kuijt 3, Janiek van Veen 2, Rene Hoveling 2 en Nadine Boesaert 2.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.