CP3 by Basketball Totaal

Vrijmibo: Hoog niveau in eerste competitiemaand

bier0605Na een volledig midweeks programma is Lekdetec.nl uit Bemmel nog altijd de lijstaanvoerder in de DWBL. Dit weekend zijn de Supercupwinnaars vrij, en zal Loon Lions proberen om tegen Binnenland (1-3 voor het seizoen) in punten gelijk te komen.

Een interessant weekend staat dan ook voor de deur.

Lintex Binnenland – Loon Lions
De ontmoeting tussen de twee grootmachten van de laatste jaren heeft een interessant kader. Lions is het seizoen goed begonnen met twee overwinningen, en heeft zo op het oog met Laki Lakner aan het roer weer de juiste toon gevonden die het vorig jaar kwijt was. Slechts één prijs werd er gehaald door de Lions, hoewel je in economisch barre tijden als deze misschien de komst van een mooie naamsponsor als Loon ook wel een hoofdprijs mag noemen.

Hoewel Lions door blessures geplaagd wordt (met name het uitvallen van Ayla Simdorm en Myrthe Beld doet pijn) lijkt de ploeg een goede klik te hebben. Twee youngsters vanuit het U16 team dat vorig jaar kampioen werd zijn meegekomen met de nieuwe assistent coach Johan Kaal. Zowel Denise Bloemkolk als Epiphany Etienne hebben al mooie minuten gemaakt in zowel de voorbereiding als de eerste wedstrijden, en er is weinig reden om aan te nemen dat zulks in de topper van het weekend niet ook zo zal zijn. Zeker omdat Loon op zondagavond naar Hengelo trekt voor een interessante ontmoeting tussen hoofdklasstopper , pardon: tweede divisie topper Twente Buzzards , zal er met verstand gewisseld moeten worden.

Lintex zal gebruik willen maken van de mogelijk onbewuste reserve die Lions wil overhouden voor zondag. De landskampioen heeft Rianne de Roos (11.5 ppg, 9.8 rpg)en Eline Kasius (16.2 ppg, 7 rebounds 2.8 assists en ).8 block gemiddeld) in topvorm, en ook Zera Butter is (16 pnt) aanvallend aanwezig, maar daarachter valt het stil. Lisa van den Adel is met 9 punten per wedstrijd de vierde scorer van de ploeg, en heeft daarvoor veel driepuntspogingen nodig. Afwachten dus of de technische staf daarvoor een antwoord weet te formuleren.

Amazone –CTO
Amazone doet het voorlopig in de eredivisie leuker dan velen hadden voorzien. De ploeg speelt lekker snel en slim basketball, en heeft in Roos Hof (18 ppg) zelfs de 3e topscorer in de competitie in de gelederen. Daarnaast doet rookie-guard Jay Eliza Burgos het geweldig bij de Utrechtenaren. Gister kwam ze in 33 minuten tot 9 punten 15 rebounds 8 steals en 2 assists. Het is jammer dat we geen Jacob Bergsma van de DWBL hebben, want het zou interessant zijn om te weten wie de laatste rookie was die zo nadrukkelijk met een triple double flirtte als de Almeerse. We vermoeden dat we terug moeten naar de tijd dat Laura Kooij rookie was. Ter illustratie: toen betaalden we nog ongeveer 50 gulden voor onze zorgverzekering!

CTO heeft de twee topscorers van de competitie so far in huis. Emese Hof staat op 20 punten en Laura Westerik op 18.5. Een teken dat de ploeg van Remy de Wit en Meindert van Veen het meer dan goed op de rails heeft. Met opvallende cijfers kwam de ploeg ook vanuit Canada terug waar alle wedstrijden in de voorbereiding gewonnen waren. Niet alleen Hof en Westerik doen het goed. De Olympisch Zilveren Janis Ndiba wordt steeds completer en ook Ester Fokke lijkt klaar voor een stap naar het buitenland. Belgie, Duitsland anyone?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.