CP3 by Basketball Totaal

Vrijmibo: De terugronde

Vrijdagmiddag even over vier is het weer tijd voor de Vrijdagmiddagborrel. Een bijna compleet programma in alle poules en voor de verandering beginnen we maar even in Poule C. Pinda’s en bitterballen bij de hand? Hier gaan we!

Britt-ZappeijJolly Jumpers heeft aan het begin van de terugronde de schone taak om het op te nemen tegen CTO. Bij de ploeg van Yvonne Lansink lijkt langzaam het ritme aardig gevonden. Liz Schroder en Mayella Kuikhoven zijn goed voor flink wat punten, en Silke Heerts doet daar ook fijn in mee. Aan de kant van CTO leven er nog altijd behoorlijk wat blessures, waardoor –met de spannende game in de eerste ronde in Amsterdam in het achterhoofd- het zomaar een hele leuk  wedstrijd kan worden.

DOZY den Helder en Cangeroes treffen elkaar in den Helder en wellicht dat de Utrechters wel inspiratie hebben geput uit de sensationele upset van US vorige week bij Probuild. De ploeg van Ramon Kuipers deed het lang heel aardig tegen CTO, en de Amsterdammers hadden een opperbeste Laura Cornelius nodig om de wedstrijd uiteindelijk te breken. Waar bij US ex-eredivisonisten als Marie Hoogstraten en Karen Heinen de kar trekken heeft US met Maaike van de Bovenkamp en Sigrid van der Toorn een creatief en sterk duo. De ontmoeting op het Coach M court zou zomaar eens de moeite waard kunnen zijn en lang spannend blijven.

Hoofddorp en Groene Uilen komen ook zondag in het strijdperk en daar ligt de favorietenrol duidelijk bij de Uilen. Ze zullen ook wel moeten winnen als men zicht wil blijven houden op de derdeplek en mogelijke plaatsing voor de dames eredivisie na de kerst. De Groningers staan een wedstrijd achter op Jolly Jumpers en dus is winnen geboden. Hoofddorp is samen met Amazone als enige ploeg nog puntloos en loert op een stunt. Kijk er niet raar van op als dat zaterdag het geval gaat zijn: Zondagmiddag in Hoofddorp spelen is geen plezierritje als je uit Groningen moet komen.

Poule B:
De tweede poule kent een rustig programma, want Binnenland en Grasshoppers beginnen een week later aan hun terugronde. DAS , dat vorige week Apollo in verlenging terugwees en zo een prachtige start van het jubileumfeest kende, krijgt Green Eagles op bezoek , en is in die ontmoeting de favoriet. De Delftse formatie van Rychard de Jong staat prima te spelen, en weet dat in moeilijk gevallen er altijd een Kelly Brugman rondloopt die iets goeds met de bal kan. Maar de hele ploeg steekt aardig in elkaar, en weet elkaar goed te vinden. Green Eagles zal het dus ook niet makkelijk hebben in Delft, maar is niet heel kansloos. In de eerste wedstrijd tussen beide ploegen was het verschil immers ook niet zo groot.

EBV Baros deed het al heel aardig tegen Binnenland en Grasshoppers en staat gelijk met Apollo. Beide ploegen wonnen één ontmoeting so far. En waarom zou Baros tegen Apollo niet de tweede zege kunnen pakken. Apollo zit in zwaar weer, heeft met lastige blessures te maken en mist de dynamo in het backcourt Jinga Gosschalk meer dan ze voor het seizoen hadden durven vermoeden.  Wij zetten dan ook in op een kleine overwinning van de Rotterdamse studenten die steeds meer indruk maken met weloverwogen basketball. Aan Apollo om het verschil in ervaring en individuele kwaliteiten uit te buiten.

Poule A:
De topper in Poule A is zonder meer de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 in Bemmel: Lekdetec-US. Slechts weinigen zullen van te voren deze twee ploegen als lijstaanvoerders hebben getipt halverwege. Waar de eerste ontmoeting nog spannend was, en dankzij een shooting spree van de Bemmeler ploeg in het vierde kwart beslist werd in het voordeel van de eredivsionisten had Bemmel in de bekerwedstrijd totaal geen moeite met de Amsterdammers. Winst in deze ontmoeting levert zo goed als zeker kwalificatie voor de Final Four op. Een nederlaag van Lekdetec zou het eredivisieschap van Probuild Lions aan een zijden draadje hangen!

Amazone en De Wit Grasshoppers 2 strijden in Utrecht om het verlaten van de rode lantaarn in de groep. In de allereerste wedstrijd van het seizoen won Grasshoppers het treffen in Katwijk, en daarna werd er niet meer gewonnen. Dat vreet aan de ploeg uit Katwijk, die hoopte vorige week tegen Almonte de negatieve reeks te kunnen doorbreken. Een bedroevend schotpercentage zorgde ervoor dat die hoop vervloog. Amazone verloor vorige week niet alleen de wedstrijd van Lekdetec maar ook coach Jan Koek die met twee technische fouten weggestuurd werd. Voeg dat bij de blessures van Angela van der Pol en Sharon Bos en het is duidelijk dat beide ploegen nog altijd zitten in de hoek waar de klappen vallen. Éen van beide ploegen gaat met een goed gevoel vertrekken en het zou zomaar kunnen zijn dat het thuisvoordeel daarin doorslaggevend gaat zijn.

Gielen, AbegailAlmonte tenslotte is een team ‘on the rise’. De ploeg van Marie-José Allers is na de eerste ronde gewoon prima op dreef, en won de laatste twee wedstrijden. Abigail Gielen maakt indruk vanaf de één, en ook inside groeit de ploeg. Met vier punten staan ze slechts één wedstrijd achter tegenstander Probuild Lions. Natuurlijk is het verschil in de onderlinge ontmoeting van begin van de competitie aanzienlijk (-50) maar Probuild zit in de hoek waar de klappen vallen, waar Almonte juist de goeie vibe gevonden lijkt te hebben. Of er een stunt à la US in zit in Landsmeer zaterdagavond valt te betwijfelen, maar duidelijk lijkt dat het verschil minder groot zal zijn dan in het eerste weekend.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.