CP3 by Basketball Totaal

vrijmibo: Blijft Lekdetec ongeslagen?

Na een volledig midweeks programma waarin Binnenland van Grasshoppers won, CTO bij Jolly Jumpers won en Loon Lions bij Den Helder kwam winnen is het weer borreltijd! Eens zien of er mogelijk overwinningen voor de thuisploegen in zitten.

De Wit Grasshoppers deed het tegen Binnenland heel aardig eerder in de week, en gezien de afwezigheid van Eline Kraaijenoord en Marlous NIeuwveen is dat een groot compliment waard voor de ploeg van Ivo Boom. Rowie Jongeling laat zien dat ze het niveau prima aankan, en groeit per week, waarbij het aardige feit zich voordoet dat ze dit weekend tegen haar oude ploeg zal spelen: CTO is de tegenstander.

CTO won midweeks bij Jolly Jumpers en deed dat zoals verwacht met snel spel en sterk schutterswerk. De ploeg van Remy de Wit zag captain Britt Zappeij terugkeren van haar blessure, en heeft het ritme redelijk gevonden om aan de goede kant van de score te blijven zitten. Beide ploegen lijken aardig op dreef, en dus zal het een interessant treffen worden in Cleyn Duyn.

Loon Lions won relatief gemakkelijk in den Helder, maar zag wel dat Dozy in de slotfase nog goed terugkwam. Er wordt met scherp geschoten door de ploeg van Ilja Bozovic, en dat is zelfs als designated shooter Randell van der Lee haar dag even niet heeft. Keshia Mosley trok haar eerste tiental rebounds naar beneden, en deed dat vooral onder Helders bord. Zaak dus voor Jolly Jumpers om de eigen ring te beschermen en te zorgen dat de nieuwe Amerikaanse niet teveel extra kansen pakt om de schutters in stelling te brengen. Liz Schröder is gewaarschuwd!

Lekdetec tenslotte was midweeks vrij en neemt de handschoen op tegen Binnenland. Een matchup waarin zeker aan de kant van de Gelderlanders de nodige revanchegevoelens leven. In de FinalFour immers kreeg Batouwe een pandoering van jewelste te verwerken van Binnenland, toen nog met Natalie van den Adel. Zij is inmiddels vertrokken , maar behoudens een misstap tegen Loon Lions lijkt Binnenland de kadans redelijk vastgehouden te hebben. Het wordt een bijzonder interessant weekend, en de thuisblijvers zullen ongetwijfeld in groten getale gebruik gaan maken van de gratis streams.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.