CP3 by Basketball Totaal

Vrijmibo: Bemmel op weg naar 3 uit 3?

Vrijdagmiddag even na vieren, een bekend recept inmiddels. Een redactionele blik op de speelweek in de dames eredivisie! Bitterballen klaar?? Neem er een drankje bij, hier gaan we!

Eerder deze week kwam Binnenland/Rotterdam  al in actie tegen Jolly Jumpers. Binnenland was op zoek naar de eerste overwinning van het nieuwe jaar, en trok met 65-39 aan het langste eind.
Lisa van den Adel topte voor Binnenland met 15 punten en 4 steals, terwijl aan Tubberse zijde Liz Schroder goed doorkwam met 16 punten en 8 rebounds.

Bart SengersVoor coach Bart Sengers van Lekdetec.nl  zal het dus duidelijk zijn wie er in vorm is bij de tegenstanders van zaterdagavond want de Bemmelse formatie treedt aan tegen Jolly Jumpers. De Jumpers hadden een lastige eerste seizoenshelft in de promo, maar toonden wel karakter door de stap omhoog te maken. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat de formatie van Yvonne Lansink punten gaat pakken, want er zit geweldig basketball in de ploeg. Marianne van der Hoek maakt al mooie minuten maar mist ogenschijnlijk ngo wat ritme. Als die terug is op haar oude niveau zal het zonder twijfel tot mooie resultaten gaan leiden. In Bemmel is men voorzichtig met Anouk Biesters terug brengen in de rotatie. In Bemmel tegen CTO deed ze mee, maar in den Helder vorige week met de tweede overwinning hoefde ze haar trainingspak niet uit te doen.  Leuk aspect aan de wedstrijd is dat Sengers een hoop van zijn oude pupillen tegen zal komen. Tactisch  zal hij dus niet verrast worden!

De Wit Grasshoppers 1 neemt het op tegen Loon Lions. De Lions horen met de nieuwste aanwinst gelijk weer tot de topfavorieten, en zonder dat ze in actie kwam bleek de ploeg al vertrouwen getankt te hebben. Vorige week werd Binnenland pootje gelicht, en dat deed pijn in Rotterdam, waar men de afgelopen jaren al vaker struikelde over het Landsmeerse Lions.
Voor de thuisploeg is de ontmoeting met de titelverdediger een mooie om te kijken of de bij vlagen prima indrukken uit de eerste helft van het seizoen doorgetrokken kunnen worden. Lions lijkt licht favoriet, maar een close game tot diep in de tweede helft lijkt ons wel het meest logische scenario.

DOZY den Helder neemt het op tegen CTO en dat zijn altijd fraaie ontmoetingen, waarbij CTO dit jaar voorlopig de overhand heeft. Beide ontmoetingen uit het eerste gedeelte werden door de Amsterdammers gewonnen, maar daar is het één en ander veranderd nu Janine Guijt vertrokken is naar Canada. Britt Zappeij was lang geblesseerd maar is op de weg terug en zou zomaar haar eerste minuutjes weer kunnen maken. Den Helder blijft de ploeg met misschien wel de meeste ervaring uit de competitie als je kijkt naar het trio Pentury, Roetgerink en Klein en het zou niet heel vreemd zijn als die combinatie dit keer de start is van een overwinning voor de thuisploeg. Belangrijk zal zijn dat de Noordkoppers het tempo uit de wedstrijd kunnen halen, want CTO, met de snelle Cornelius en van Veen aan het roer zal weer lekker willen rennen en vliegen.

Kortom, het wordt weer een mooi weekend!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.