CP3 by Basketball Totaal

Vrijdagmiddagborrel Uit Het Vet

De eredivisies zijn weer gestart. Leuk om even met een biertje in de hand en een hapje op de tafel te filosoferen over de komende wedstrijden in de eredivisie. Kortom het wereldje van basketball is weer begonnen. Tijd voor wat voorspellingen.

Rotterdam krijgt Den Bosch op bezoek. Rotterdam speelt zonder Peter Alexis en met Anderson. Een compleet ander team volgens Salomon, die aangaf de nederlaag tegen Leiden ingecalculeerd te hebben. Rotterdam en een aanval op de top 4. Wij helpen het ze hopen, want de organisatie verdient een topklassering, maar de ploeg en staf is niet van een fantastisch niveau. Dus winst op Den Bosch lijkt normaal niet te gaan gebeuren. Echter Den Bosch is ook niet in beste vorm. De ploeg is laat aan de voorbereiding begonnen en dus ook niet op volledige sterkte. Het zal spannend worden in de Maasstad, maar de punten blijven in Rotterdam. (Rotterdam +5).

ZZ Leiden ontvangt BS Weert. Normaal gesproken een wedstrijd waar je geen kaartje voor gaat kopen. Althans de laatste jaren, maar de eerste thuiswedstrijd zal altijd volle bak zijn in Leiden. En eerlijk is eerlijk, Weert speelt boven verwachting goed. Het is de ploeg en regio van harte gegund. Normaal gesproken is Leiden een fikse maat te groot en dat zal morgen ook zijn. De vraag die wij hebben is hoe Kasper Averink terugkeert in de Sleutelstad. Averink is opgegroeid in de Leidse jeugd onder Lennert Dorrepaal. Nu vele jaren later, krijgt hij eindelijk de kans om in de eredivisie te schitteren. Gaat het lukken? ZZ wint met +20.

De laatste wedstrijd van het weekend is Zwolle tegen Aris. Aris won na twee verlengingen van Weert en had in Jordan Gregory een uitblinker met 39 punten en ook George Marshall scoorde 28 punten. Kortom vooralsnog een 1, 2 punch in Leeuwarden. Ook dit team is vol ambitie aan het seizoen begonnen en zich richten op de eerste vier. Maar net als Rotterdam, geeft het verleden niet aan waarom deze ambitie waargemaakt gaat worden. Zwolle is een degelijke organisatie, die de laatste jaren de weg omhoog gevonden heeft. Maar Zwolle is ook nog niet op volle toeren. Het zal een redelijk opgaande wedstrijd worden, maar thuisvoordeel Zwolle zal de doorslag geven. Verschil onder de 8 punten.

In de dames eredivisie slechts twee wedstrijden.

Rotterdam ontvangt het ongeslagen Lekdetec. Op voorhand een kansloze missie voor de Rotterdamse dames. Maar Klerx en coach Salem zijn niet aanwezig bij Bemmel vanwege het WK 3×3 in China. Toch zal normaal gesproken het een groot verschil worden. Rotterdam gaf vorige week goed partij tegen Den Helder, maar Lekdetec is van een ander kaliber. De thuisploeg mag blij zijn als het verschil onder de 20 punten kan blijven. Wij denken echter van niet. Bemmel met +25.

Hekkensluiter Amazone krijgt Loon Lions op bezoek. En de landskampioen lijkt een beetje in vorm te komen. Rotterdam werd naar huis gestuurd met een nederlaag van 50 punten en Amazone lijkt niet veel meer te kunnen verwachten. Het is fantastisch dat de ploeg uit Urecht weer in de eredivisie speelt, maar de ploeg is jong en onervaren. Wedstrijden tegen Landsmeer zijn leuk, maar daar zullen geen punten tegen gepakt worden. Lions zal winnen met 30 punten.

Heerlijk om op vrijdagmiddag even de wedstrijden te laten passeren. Waarschijnlijk zullen alle gedachten over de wedstrijden anders uit gaan pakken, en daar is het ons ook om te doen. Sport is niet te voorspellen!

Veel plezier en succes. Proost!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.