CP3 by Basketball Totaal

Vrijdagmiddagborrel: Laatste speelweekend eerste ronde

Vaste lezers van deze site zullen hun bestelling vast al gedaan hebben, het is even over vier: Tijd voor de vrijdagmiddagborrel! Na de toppers van vorige week is het programma deze keer wat rustiger, maar zijn er wel interessante ontmoetingen. Een rondje langs de velden, met van harte een uitnodiging aan de fans om via twitter de lezers van deze site op de hoogte te houden.

Poule A:

DS2_AnitaDeJagerDe Wit Grasshoppers 2 neemt het op tegen Almonte en in deze poule lijkt dat een wedstrijd waar weinig meer op het spel staat. Beide teams staan op vier punten van US en Probuild Lions en hebben daarom wel een gigantische opdracht willen ze nog over één van die ploegen heen in de stand om de de eredivisie te halen. Dat betekent dat beide ploegen lekker vrijuit kunnen basketballen, en er een mooie ontmoeting van kunnen maken. De thuisploeg won in het begin van de competitie haar eerste wedstrijd tegen Amazone, en vorige week pakte ook Almonte een zege tegen Amazone. Dat zou een indicatie kunnen zijn voor een interessante ontmoeting. Almonte groeit per week en is wellicht qua teamspel het sterkste van de twee. Bij Grasshoppers 2 daarentegen lijkt er wat meer individuele klasse voorradig.   Evelien Messemaker en Maaike van den Oever noemden we eerder al hier, en ook Suzanne de Jager werd al geprezen, maar ook Anita de Jager (foto/21 punten tegen DAS voor de beker ) ontwikkelt zich tot een prima forward met 8 punten tegen zowel US als Lekdetec. We verwachten een spannend potje met misschien wel verlenging hier.

Probuild en US maken zich in Landsmeer op voor ook een boeiende ontmoeting. Beide ploegen kennen elkaar van haver tot gort, en het is eigenlijk een grote reunie van teamgenoten en oud-teamgenoten. Beide ploegen staan gelijk in punten en dat is een interessante situatie. Winnen is eigenlijk essentieel om te voorkomen dat je Almonte of Grasshoppers nog in je nek gaat voelen hijgen op weg naar de derde plek in de poule. Hoewel US een meer dan eredivisiewaardig forwardduo op het veld heeft staan met Marie Hoogstraaten en Karen Heinen lijkt Probuild toch duidelijk een ploeg die net even een versnelling hoger zou moeten kunnen spelen om de wedstrijd te beslissen, want wie zal er Anete Horelika én Molly McDowell af moeten stoppen bij de Amsterdammers?

Amazone wacht een lastige avond want Lekdetec.nl komt op bezoek. De Bemmelse formatie won vorige week de topper tegen Probuild en deed dat zonder aanjaagster Anouk Biesters. Loyce Bettonvil steeg tot grote hoogten en kreeg fijne steun van haar zus Jill. Met Karin Kuijt als dirigent op de point staat er een collectief dat swingt in Bemmel, en dat moet de puntloze nummer 6 uit de competitie maar zien af te stoppen. Amazone doet het niet gek, maar komt steeds een versnelling tekort als het moneytime is. Als Lekdetec de hele wedstrijd gas geeft zou het een stand vergelijkbaar met de overwinning van Binnenland vorige week kunnen worden, maar we vermoeden dat coach Bart Sengers van Batouwe zijn hoofd en zijn bank gebruikt.

Poule B

DAS uit Delft is onder coach Rychard de Jong goed op weg om een gooi te doen naar een plek in de eredivisie na kerst. Om die kant op te blijven kijken zou een overwinning tegen BC Apollo  een zeer belangrijke stap zijn. Het is een scenario wat zeer wel mogelijk is, want Apollo is niet de ploeg die vorig jaar de titel wist te pakken, en draait ondanks knappe prestaties van Kate Maher en Eliza Kucharska dit jaar toch een pak minder goed dan vorig jaar. DAS daarentegen is goed in staat om tegen de ‘oude’ promotiedivisionisten de punten te pakken ,en soms zelfs eeneredivisionist (Grasshoppers 1) een beetje bang te maken. Een overwinning zou een mooi kadotje zijn voor de 45 jarige vereniging.

Datzelfde De Wit Grasshoppers 1 krijgt een getergd Green Eagles op bezoek voor een ontmoeting waarin de gasten revanche zullen willen zoeken voor de enorme nederlaag tegen Binnenland vorige week. Roos Jordans zei op deze plek al dat men niet zo moet opkijken tegen de eredivisionisten, dus Ivo Boom en zijn formatie zullen een eens te meer hardwerkend Green Eagles ontmoeten waar een paar offensieve troeven de Katwijkse verdediging flink zullen vermoeien. Let vooral op genoemde Jordans, en ook Renate Warffemius toonde aanvallende kwaliteiten dit seizoen. Interessant zal ook zijn om het duel tussen de twee langste speelsters uit de competitie te zien: Suzanne van Driel en Marlous Nieuwveen. Tipoff om 20.30 in Cleyn Duyn.

Binnenland/Rotterdam
komt EBV Baros weer tegen en heeft daar nog iets tegen goed te maken. In de beker kwamen beide ploegen elkaar ook tegen, en in het eerste kwart liep Binnenland daar tegen Baros op dat zoals Amerikanen zo fraai kunnen zeggen ‘Forgot its manners’  en brutaal met de vice-kampioen meespeelde. Een scenario dat Binnenland zal willen voorkomen. Een week geleden pakte de ploeg tegen Green Eagles flink uit met een flinke century, en men zal nu weer zoeken naar een snelle beslissing. Wilt u dus gokken, zou ik zeggen: een volle schaal bitterballen op de thuisploeg.

Poule C:

Jolly Jumpers
en Groene Uilen ontmoeten elkaar in Tubbergen voor een wedstrijd die heel belangrijk gaat zijn voor de derde plaats in de poule. Beide ploegen staan op .500 waarbij ogenschijnlijk de uitslagen van Jumpers net even meer indruk maken dan die van Uilen. Maar laten we eerlijk zijn, dat is misschien nog wel heel erg gebaseerd op het eerste weekend toen Jumpers goed indruk maakte tegen CTO en Uilen weliswaar won van Hoofddorp maar niet overtuigde. Beide ploegen komen van een overwinning af in het vorige weekend. Jumpers won zonder hard te overtuigen in Hoofddorp en de Uilen versloegen in eigen huis het fel aandringende Cangeroes. Het is jammer dat er geen stream in Tubbergen actief is.

Mardi-WestenbergCangeroes treedt aan tegen CTO en moet dat in eigen huis doen. Vorige week wist CTO onder leiding van Meindert van Veen in den Helder gewonnen, en dat was een vreemde gewaarwording, zo konden we lezen voor de bondscoach. Cangeroes zal de schade willen beperken tegen CTO, nadat er eerder met 30 punten van den Helder verloren werd. Toch zal CTO een goede overwinning moeten kunnen behalen in Utrecht en het zal vooral interessant zijn om te zien hoe de nieuwe namen zich in deze wedstrijd houden. Dat Laura Cornelius en co het niveau prima aankunnen weten we, maar hoe gaan Charlotte van Kleef, Deborah Vos of Mardi Westenberg (foto) zich houden op dit niveau?

DOZY den Helder en BV Hoofddorp ‘sluiten’ het programma deze week op zondag in de roemruchte Sporthal Sportlaan. Jaren geleden was dit een kraker van jewelste toen Laura Kooij onder andere het opnam voor den Helder , tegen Hoofddorp waar bijvoorbeeld Krista van Alten speelde. Dit jaar zal het meer een treffen worden waarin jonge talenten als Elske Heerschop voor DOZY den Helder het opnemen tegen Cindy van der Molen van BV Hoofddorp. Voor Heerschop is het een speciale wedstrijd, want vorig jaar speelde zij zelf nog in ’t Spectrum in Hoofddorp. Met tien bitterballen op de schaal nog zou ons advies zijn er acht in te zetten op een zege van de thuisploeg.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.