CP3 by Basketball Totaal

Vrijdagmiddagborrel: Het gaat nu echt ergens om!

borrelllllNu Lintex Binnenland heeft gedaan wat het moet doen om zicht te houden op een plek in de Final Four , hangt het voor de landskampioenen af wat CTO dit weekend doet met De Wit Grasshoppers voor een plek in dat Kerst-toetje.

Dozy den Helder trekt vrijdagavond naar Utrecht om zich daar tegen Amazone warm te spelen. In de eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde de wedstrijd in een palindroomstand van 85-58. De Utrechters hebben het moeilijk in de eredivisie, maar lijken wel te groeien. Roos Hof en Jay-Eliza Burgos zijn aangename verrassingen in Utrecht, waarbij Hof gewoon lekker tekent voor 15.5 punten per wedstrijd. Burgos zit op 9.6 en is daarmee de tweede scorer van haar ploeg, die daarna bij Tahnee Vogelsang uitkomt voor de punten. De ex-international komt voorlopig tot 8.3 punten per wedstrijd, maar is belangrijk genoeg om meer te doen dan alleen de dingen die in de boxscore terecht komen.

Aan de kant van Dozy , dat jammerlijk verzuimt in het complementeren van de statistieken zijn het met name Karen Flagg en Maaike Klein die voor de punten zorgen. Ook Maxime Essenstam komt regelmatig door met goeie wedstrijden. Het heeft de ploeg van Vicenzetto en Tinga geen windeieren gelegd, want na enkele magere jaren doet de ploeg weer mee om het ‘echie’.  Tinga zal zijn ploeg klaar willen stomen voor de wedstrijden van volgende week, en daarom met een schuin oog ook kijken naar wat er op de andere velden gebeurt.

De Wit Grasshoppers , dat onlangs won van Loon Lions, heeft met CTO een zware kluif op stoep staan zaterdagavond in Katwijk. De Amsterdammers kunnen nog naar de Final Four toe, maar moeten daartoe wel zorgen dat ze winnen in Katwijk, en als de lijstaanvoerder daar al niet in slaagt, dan is het maar de vraag of Remy de Wit zijn ploeg zomaar wel naar het beloofde land kan voeren. CTO draait goed dit jaar, en opvallend is de immediate impact die Laura Westerik maakt. De jonge rookie is zowel aanvallend als verdedigend van grote waarde en zou wel eens hoge ogen kunnen gooien in de Rookie van het jaar verkiezing. Bij De Wit Grasshoppers doen rookies Ilse Kuijt en Noor Driessen het ook goed. De beide youngsters maken mooie minuten en groeien per week. De zomer zou wel eens heel mooi kunnen worden voor de jongste Nationale Teams!

In Bemmel gaat het zaterdagavond om de eerste plek in de Final Four. Loon Lions verloor de afgelopen weken eerst van De Wit Grasshoppers en daarna CTO, en ook Lekdetec verslikte zich , in den Helder. De midweekse wedstrijden hebben de sterkste teams tot nu toe duidelijk pijn gemaakt, en je mag je dan ook afvragen waar het briljante idee vandaan komt om Lekdetec op een dinsdagavond naar den Helder te sturen. Er zijn Europacupwedstrijden die minder reistijd vergen!!
De eerste ontmoeting tussen beide teams in Landsmeer liet zien dat de Amsterdammers de bovenhand hadden. Met name Denise Bloemkolk laat zich steeds beter zien in de rotatie en blijkt een aanwinst van jewelste. In Bemmel komt in ieder geval één van beide ploegen als sterkste ploeg tot nu toe uit de bus. Die ploeg zal als grote favoriet de Final Four van volgende week in Landsmeer ingaan.

PS1: Overigens is het inmiddels bijna half december, en zitten we op iets minder dan twee weken van het einde van het contract van de bondscoach. Een opvolger is nog altijd niet aangekondigd, en gezien de herrie die er in het herenbasketball is, valt het te begrijpen dat de aandacht is verschoven. Toch lijkt het ons op de redactie voor de NBB het overwegen waard om met een hele grote bos bloemen en een flinke voorraad Jus d’Orange naar den Helder te trekken en diep kruipend door het stof te gaan en te vragen of Meindert zijn klus wil afmaken.

PS2: Het zou de NBB sieren als ze bij de FIBA aandringen op diskwalificatie van Rusland voor het EK volgend jaar. We hebben allemaal gezien hoe de Russische sport van corruptie en aanverwante praktijken aan elkaar hangt. Het is niet meer dan logisch dat Oranje de plek van Rusland in mag nemen op het EK.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.