CP3 by Basketball Totaal

Vrijdagmiddagborrel: De Final Four werpt zijn schaduw vooruit

Het is vrijdagmiddag, even over vier en dus tijd voor een lekkere borrel!!  Een volledig programma weer en dus nemen we u mee langs de verschillende velden.

Poule A:
Lekdetec.nl krijgt het ernstig zoekende De Wit Grasshoppers 2 op bezoek. De Bemmelse formatie draait ondanks de 08-Jacobine Klerx_LekdetecD1sqorganisatorische problemen heel aardig, en heeft ook zonder ‘vedette’ Anouk Biesters voorlopig een perfect record. Jacobine Klerx groeit dit seizoen, en ook Loyce Bettonvil maakte weer een stap. Lekdetec wordt door vele insiders gezien als één van de grote favorieten voor de titel en dus moet De Wit Grasshoppers 2 vrezen voor een flinke pandoering. Dat is in aanleg niet nodig, want de Katwijkers hebben een prima verzameling speelsters. Zeker pointguard Maaike van den Oever en de zusjes Suzanne en Anita de Jager laten week na week zien in de eredivisie te horen. De ploeg van Bastiaan Beumer zal na de kerst zeker voor verrassingen kunnen zorgen.

Amazone krijgt Probuild Lions op bezoek. De Lions lijken na een moeilijke periode wat op te krabbelen. Toch is het nog altijd geen hosanna in Landsmeer, waar coach Bozvic van plan is om Anete Horelika, die kampt met knieproblemen, rust te geven. Behalve Horelika zullen ook Tessa de Bie, Belinda Bos en Ayla Simdorn nog altijd niet spelen. Een ontwikkeling die jonge talenten als Nina Burgert en Beau Baars de kans geeft om mooie minuten te maken. Amazone is een ploeg die meer kan dan de stand aangeeft. Jan Koek heeft een ploeg met geweldige speelsters zoals Roos Hof of Jay-Eliza Burgos die een stap extra kunnen zetten als dat nodig is. Ook Sharon Bos kent de klappen van de zweep natuurlijk. Een nederlaag zou desastreus zijn voor Probuild, dat normaal gesproken de zege wel moet kunnen pakken ook al zou het best eens lang een wedstrijd kunnen blijven.

US krijgt Almonte op bezoek en dat wordt een ontmoeting waarin twee symphatieke ploegen elkaar zullen bekampen. Beide ploegen maken indruk met hun teamplay en dat is niet in het minst te danken aan twee coaches met visie die aan beide kanten de kar trekken: Laurens Zanoli van de thuisploeg en Marie José Allers bij de gasten.  US kwam de eer toe de eerste ‘promo’ ploeg te zijn die een top6 ploeg versloeg, en mede daardoor zal de favorietenrol bij de thuisformatie liggen. Almonte is echter al gegroeid dit jaar, en beschikt over een ploeg die ook op papier sterkere tegenstanders kan verrassen. Wij zijn bijvoorbeeld zeer gecharmeerd van het forward-duo Rowan Bouwmans en Aggy Schalkwijk die zich prima weren op het hogere niveau. Laten we tenslotte niet vergeten dat Almonte vorig jaar in de Rayon Hoofdklasse van Rayon Zuid bivakkeerde.

Poule B:
In Amsterdam zingt inmiddels de naam van Jinga Gosschalk rond als redster van Apollo. De guard nam vorig jaar met een titel in de promotiedivisie, waar ze een meer dan belangrijke hand in had, afscheid maar zou ‘het spelletje missen. Zeker nu Apollo nog altijd te kampen heeft met de nodige afwezigen en geblesseerden zou een come-back een geschenk van jewelste zijn voor Dwight van West en zijn formatie. Green Eagles heeft al laten zien van Apollo te kunnen winnen, en zou zomaar ook in Amsterdam voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van Jeroen Derksen staat steeds beter en opereert prettig compact als een echte vriendenploeg. Laten we maar eens drie bitterballen inzetten op een overwinning van de gasten.

In Rotterdam gaat Baros op zoek naar een stunt tegen De Wit Grasshoppers 1. De thuisploeg lijkt vooral bezig met het verfijnen van het spel, met de blik al gericht na de oliebollen. In de eerste ontmoeting konden ze aardig partij bieden aan de ploeg van Ivo Boom die hoopt verder te kunnen bouwen aan een spelpeil dat over enkele weken in eigen huis tot een succesvolle Final Four zal leiden. Hij moet dat nog altijd doen zonder Lanette Kempers, die na haar transfer van Akrides naar Katwijk nog geen minuut speelde. De toto hier op de redactie laat een 2 zien.

Binnenland Rotterdam tenslotten neemt het op tegen DAS en DAS is een formatie die , mede dankzij de zeperd van Jolly Jumpers vorige week, hard aan de poort klopt van de eredivisie in 2014. DAS staat aardig, heeft in Rychard de Jong een ambitieuze en talentvolle coach die ogenschijnlijk het maximale weet te halen uit zijn selectie. Vorige week in Katwijk kon de Delftse formatie een helft meelopen met Grasshoppers. Het doel zal zijn om nu met Binnenland minimaal eenzelfde prestatie neer te zetten.

Poule C:
Het zit Groene Uilen niet mee dit seizoen. Nadat eerder Femke Vaandrager al uitviel met een serieuze blessure, en deze week viel ook Linda Mak weg met een gebroken middenhandsbeetje. Ook bij CTO overigens is er een belangrijke afwezige. Britt Zappeij is deze week onder het mes gegaan bij de Amsterdammers in verband met enkelproblemen.  CTO zal langzaam op gang willen komen richting Final Four waarvoor ze wel DOZY den Helder achter zich moeten houden. CTO zal in ieder geval willen voorkomen dat het de tweede Top6 ploeg wordt die schipbreuk lijdt.

Cangeroes en Hoofddorp treden tegen elkaar aan in ’t Spectrum in Hoofddorp, en voor Hoofddorp zal er veel aan gelegen zijn van de nul af te komen. Robbert Slim bouwt aan een ploeg met veel jong talent, en doet dat goed hoewel het nog niet tot successen leidde. Cangeroes stuntte vorige week tegen Jolly Jumpers en zal aan willen knopen bij die successen. Reken op een spannend treffen in Hoofddorp waarbij de gasten uiteindelijk aan het langste eind trekken.

12-Silke-HeertsDOZY den Helder krijgt de mogelijk sterkste promoploeg van vorig jaar op bezoek. Jolly Jumpers liep vorige week tegen een zeperd op in de ontmoeting tegen Cangeroes, en zal zich willen herstellen van die misser. Het brengt ineens de eredivisie na de kerst een heel eind verder weg. Winst tegen DOZY zou de misser een mooi deel herstellen, en de vorige ontmoetingen tussen beide klassieke grootmachten leverden al aardige ontmoetingen op. Een klein gokje in de richting van een stunt van de gasten lijkt ons zeker het overwegen waard.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.