CP3 by Basketball Totaal

Vrijdagmiddagborrel: Alle ogen gericht op Lions tegen Lekdetec

Een korte borrel deze keer want waar we voor de kerst nog bitterballen hadden om zes wedstrijden per weekend te bespreken is het dit weekend slechts op twee plaatsen bal.

Jolly Jumpers en DOZY den Helder nemen het in Tubbergen tegen elkaar op, en waar Jolly Jumpers afgelopen week al de prijs pakte van Player of the Week met de imponerende Liz Schröder zou het zomaar kunnen dat ze de kleine barriére die er nog was voor de kerst nu weten te slechten.

In deel één van deze jaargang namelijk zaten beide formaties al bij elkaar in de poule. Op 26 oktober verloor Jolly Jumpers de eerste wedstrijd tussen beide teams, in eigen huis met 46-67 en was daar Maxime Essenstam die met 24 punten de Tubbergse defensie behoorlijk pijn deed. Ook Maaike Klein (14 punten) zorgde voor de nodige hoofdbrekens in de Tubbergse ploeg. Een paar weken later werd het in den Helder 71-63 voor den Helder, dat dus wel met 2-0 voorstaat in de onderlinge ontmoetingen dit jaar, maar vorige week geen verweer had tegen CTO.

Een deel van dat probleem kwam uit de afwezigheid van Maaike Klein en Marloes Roetgerink die allebei met enkelproblemen langs de kant bleven. Hoewel we een week verder zijn is ons nog niet helemaal duidelijk of beide toppers weer speelklaar zijn.  Eventuele afwezigheid van (één van) beiden zal de opdracht voor Ton Bootsman om een clean record te houden tegen Jumpers alleen maar moeilijker maken. Jumpers in de tussentijd groeit naar elkaar toe, en speelt steeds beter mee tegen de vaste eredivisionisten, en dat is een compliment waard voor Yvonne Lansink die de kar trekt in Tubbergen. Zij slaagt er in om de ploeg goed neer te zetten, en een overwinning zou een mooie beloning zijn voor de Tubbergse formatie.

De andere ontmoeting mag er ook zijn, en waar Den Helder tegen Jumpers misschien een klassieker is van rond de eeuwwisseling, is Loon Lions tegen Lekdetec.nl een topper van de laatste jaren, want mede door de banden die er over en weer liepen tussen beide verenigingen (coaches die over stapten, speelsters die de reis maakten) is dat altijd een speciale wedstrijd.

Waar Loon Lions na een moeilijke eerste helft van het seizoen de weg omhoog weer gevonden lijkt te hebben, is er in Bemmel ondanks dat de resultaten meer dan voldoende blijven toch een beetje paniek uitgebroken. Amazone, de promotiedivsionist die toch niet bij de hoogvliegers behoorde daar, knikkerde bijna de formatie van Bart Sengers uit de beker. Lekdetec lijkt wat afhankelijk van het trio Bettonvil Bettonvil en Kuijt, die zeker zolang Anouk Biesters niet in topvorm verkeert wel héél veel moeten doen. Jacobine Klerkx is één van de Most Improved Players dit seizoen, en zorgt vaak voor sterke aanvulling, maar kan een wedstrijd waarin ze 20 punten scoorde laten volgen door een wedstrijd met 2 punten. Hetzelfde geldt voor de designated shooters Gabrielle van den Bosch en Yordi Kathmann.  De ingrediënten in Landsmeer zijn er in ieder geval voor een fraaie wedstrijd.  Misschien het grootste vraagteken is wel hoe Keisha Mosley, de nieuwe Amerikaanse van de Lions het zal doen, want in haar debuut tegen de Wit Grasshoppers vorige week on ze nog niet overtuigen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.