CP3 by Basketball Totaal

Vreugde en verdriet in de NBA

Het is nog maar de eerste ronde in de play-offs, maar er wordt nu al gesproken over de beste play-offs die er ooit gespeeld zijn. Vannacht waren er drie teams, die de vakantie konden gaan boeken. Ook drie teams, die vanaf maandag in de tweede ronde verder gaan.

De winnaars van vannacht waren de Indiana Pacers, Oklahoma City en de LA Clippers. De ‘losers’ van vannacht waren de ploegen van Atlanta Hawka, Memphis Grizzlies en de Golden State Warriors.

Nummer 1 Indiana won wedstrijd 7 van de Atlanta Hawks met 92-80. Paul George scoorde 30 punten en pakte 11 rebounds voor de Pacers, die zo niet de eerste nummer 1 ploeg werd, die in game 7 verloor van de nummer 8.

Vier van de vijf starters van de Pacers moesten minimaal 39 minuten op het veld blijven staan van coach Frank Vogel, maar het was wel nodig. In de volgende ronde speelt de Pacers tegen de Wizards. De Wizards rekende af met de Chicago Bulls in de eerste ronde.

https://youtu.be/r_ZLcm3ZmOg

 

De Oklahoma Thunder rekende af met de Memphis Grizzlies. Het werd 120-109 voor de nummer 2 in het Westen. Kevin Durant scoorde 33 punten voor de thuisploeg en Westbrook voegde daar 27 punten aan toe. Geen Zach Randolph bij de Grizzlies. Hij was geschorst voor wedstrijd 7, dus een fikse aderlating voor de ploeg. In de eerste periode kreeg de Grizzlies het thuispubliek akelig stil en nam een 36-27 voorsprong, maar daarna namen Durant en co. het over. Een prachtige aanvallende wedstrijd, die de een na de andere fraaie score opleverde.

https://youtu.be/a_LilcEiETc

 

Nog meer aanvallend geweld in wedstrijd 7 tussen de Warriors en de Clippers. Een hoge score voor de laatste wedstrijd in de serie. Het werd 126-121 voor de thuisploeg. Een wedstrijd, die elke basketballer moet hebben gezien.

Chris Paul scoorde 22 punten voor de Clippers en Griffin was de topscorer met 24 punten.

https://youtu.be/Wad5XZAFIu4

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.