CP3 by Basketball Totaal

Vooruitblik bekerfinale vu20

ella bouman foto yellow blizzardsOgenschijnlijk de twee sterkste teams van het land staan in de U20 bekefinale. De Wit Grasshoppers en Yellow Blizzards gaan vanmiddag beslissen wie er de eerste hoofdprijs gaat binnenhalen. We horen u denken: Jolly Jumpers is ook erg sterk!

Inderdaad moeten we misschien wel zeggen dat het beste team (Grasshoppers) het opneemt tegen de beste verzameling speelsters (Blizzards) vanavond. De overdaad aan individuele kwaliteiten heeft er op moeilijke momenten voor gezorgd dat de Blizzards over het dode punt heen kwamen. Voordat we boze brieven krijgen uit Zwolle en omgeving: Ja, de Blizzards hebben ook teambasketball laten zien. Zeker op Europees niveau, waar de weerstand hoger is dan in Nederland, bleken de Blizzards in staat om basketball neer te leggen wat liet zien dat de sterkte van het team groter is dan de som der delen.

Toch heeft de Wit Grasshoppers, de titelverdediger, in de ontmoetingen eerder dit jaar al laten zien dat ze de gedoodverfde kampioen van de U20 eredivisie goed partij te kunnen geven. Wat heet: het lijkt alsof de Katwijkers van Wouter Star dichterbij komen. In de eerste ontmoeting, in Katwijk, kon Grasshoppers niet echt bolwerken tegen Blizzards, en gingen ze er met 58-73 af. Vijf weken later in de uitwedstrijd in Amsterdam kwam Landstede (huh? ja) met de schrik vrij. Winst nog wel voor de formatie van U16 bondscoach Thijs Volmer, maar het had zomaar de andere kant op kunnen vallen.

De finale om de beker vandaag zal ongetwijfeld ook weer een thriller worden. Er zullen ongetwijfeld mooie duels in het duel te vinden zijn. Wat denkt u van Mia Hordijk tegen Myrthe den Heeten? Of De twintowers Mardi Westenberg en Ella Bouman tegen Marieke van Schie en Naomi van Duijn? En zullen de driepunters van Evi Dekker het halen tegen die van Ilse Kuijt? Heeft Fleur Kuijt wellicht te maken met de flink compleet geworden Janis Ndiba? En wat brengt Noor Driessen? We zouden zomaar een verlenging kunnen krijgen vanavond. Onze gok? Twee punten winst voor De Wit Grasshoppers.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.